Αλήθεια, πόσο κακό κάνει το μανικιούρ στην υγεία μας;
Nude νύχια με μπλε λουλούδια
Credit: Gelsbybry/Instagram

Τι ισχύει πραγματικά για το μανικιούρ και ποια τεχνική είναι καλύτερη για την υγεία των νυχιών μας;

Ας μιλήσουμε ανοιχτά! Το μανικιούρ είναι μία από τις πιο αγαπημένες μας ρουτίνες ομορφιάς, την οποία δεν έχουμε σκοπό να εγκαταλείψουμε. Άλλωστε τα περιποιημένα νύχια μαρτυρούν την αγάπη προς τον εαυτό μας, γεμίζοντάς μας αυτοπεποίθηση. Ωστόσο, πολλά ακούμε για το πόσο καλό είναι για τα φυσικά μας νύχια, πόσο τα ταλαιπωρεί και αν θα πρέπει να κάνουμε μικρά διαλείμματα ανάμεσα στα επαναλαμβανόμενα μανικιούρ μας για να πάρουν τα νύχια μας μια ανάσα.

Παραδοσιακό Μανικιούρ

Ενώ το κανονικό μανικιούρ είναι κλασικό, πρέπει να παραμένετε ενήμερες για τυχόν προβλήματα. Οι δερματολόγοι προειδοποιούν για πιθανές αλλεργικές αντιδράσεις σε συστατικά βερνικιών και του ασετόν. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να επιλέγετε τα καταλληλότερα προϊόντα και τεχνικές που μειώνουν αυτούς τους κινδύνους.

Μανικιούρ με Gel

Τα μανικιούρ με gel είναι δημοφιλή λόγω της διάρκειάς τους, αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη. Η έκθεση σε UV ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει πρόωρη γήρανση του δέρματος και αύξηση του κινδύνου καρκίνου. Έτσι είναι σημαντικό να προστατεύετε την επιδερμίδα σας με αντηλιακό και να επιλέγετε τους επαγγελματίες με προσοχή.

Ακρυλικά Μανικιούρ

Τα ακρυλικά μανικιούρ είναι ανθεκτικά, αλλά πιθανόν ενίοτε να προκαλούν βλάβη στα νύχια σας. Η διαδικασία εφαρμογής και αφαίρεσής τους θέλει προσοχή και επιμονή. Είναι σημαντικό και εδώ να επιλέγετε ειδικούς που γνωρίζουν πώς να αποφύγουν τη βλάβη και τις μυκητιασικές λοιμώξεις.

Και φυσικά ναι, είναι καλό πού και πού τα νύχια μας να μένουν καθαρά για να τα ξεκουράζουμε. Και μην ανησυχείτε για το πώς δείχνουν. Είναι και τα άβαφα νύχια μια τάση!

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα