Να τι πρέπει να κάνετε για να προφυλάξετε το δέρμα σας από τον χειμώνα

 

Ο χειμώνας έρχεται και το πρώτο όργανό μας που νιώθει τη διαφορά στην θερμοκρασία είναι το δέρμα μας. Η επιδερμίδα μας, βάλλεται και χρειάζεται επιπλέον φροντίδα για να αντεπεξέλθει στην πτώση της θερμοκρασίας και να προσαρμοστεί στην αλλαγή του καιρού. Γι αυτό συχνά βλέπουμε ότι με τα πρώτα κρύα, το δέρμα μας αφυδατώνεται, ξεραίνεται εξαιτίας του αέρα και «σπάει» δημιουργώντας ακόμα και φλεγμονές. Πως μπορείτε όμως να νικήσετε την αλλαγή του καιρού και να προστατέψετε το δέρμα σας ώστε να μην είναι θαμπό και αφυδατωμένο;

woman snow δέρμα χειμώνας

H λύση είναι, να αλλάξετε τα προϊόντα περιποίησης προσώπου με άλλα, που έχουν πιο εν υδατικές φόρμουλες και ενισχυμένη δράση. Επενδύστε σε μια εντατική ενυδατική κρέμα, που προστατεύει το δέρμα, και ενισχύει την άμυνά του.

δέρμα χειμώνας
Frezyderm Moisturizing 24h Cream

Εάν δεν το κάνετε μέχρι τώρα, ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσετε ένα serum ή ένα booster που θα ενισχύσει την δράση της κρέμας σας.

δέρμα χειμώνας
Intermed Eva Belle Booster Detox

Τέλος, προτείνουμε να χρησιμοποιείτε πιο απαλά προϊόντα καθαρισμού προσώπου, με υδατικά συστατικά που αφήνουν το δέρμα ενυδατωμένο, σε αντίθεση με άλλα προϊόντα, πιο σκληρά, που κάνουν ελαφριά απολέπιση και είναι ιδανικά για πιο μεταβατικές εποχικές περιόδους, όπως η αρχή του φθινοπώρου. Οι πιο απαλές υφές (όπως για παράδειγμα τα γαλακτώματα) είναι προτιμότερες τον χειμώνα, καθώς ο ερεθισμός του δέρματος μαζί με την ξηρότητα, αυξάνονται σε ψυχρές καιρικές συνθήκες.

Bioderma Sensibio H2O Νερό Καθαρισμού
Bioderma Sensibio H2O Νερό Καθαρισμού

Τέλος, πέρα από την ενυδάτωση, σημαντικό είναι να μην ξεχνάτε ποτέ, ΠΟΤΕ το αντηλιακό σας. Μπορεί το κρύο και ο ψυχρός αέρας να σας ξεγελούν , όμως οι ακτίνες UVA (που προκαλούν γήρανση του δέρματος και ευθύνονται για τον καρκίνο), συνεχίζουν να διεισδύουν μέσα από τα σύννεφα ή τα παράθυρα μας και να εισχωρούν στις στοιβάδες του δέρματος μας.

δέρμα χειμώνας
La roche posay anthelios ultra light tinted spf50

Εμείς σας ευχόμαστε ένα καλό χειμώνα με ενυδατωμένο και προστατευμένο δέρμα!

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα