Multimasking: Δοκιμάζουμε την νέα μεγάλη τάση στον κόσμο της ομορφιάς!

Όταν βάζεις πολλά κορίτσια μαζί σε ένα δωμάτιο θα περάσουν κάποιο χρόνο ανταλλάσοντας μυστικά ομορφιάς, τα προϊόντα που χρησιμοποιούν και πάρα πολύ μυστικές πληροφορίες όπως τον φανταστικό κομμωτή που ανακάλυψαν πρόσφατα. Όταν βάζεις τρεις beauty editors μαζί όμως, το αποτέλεσμα πάει ένα level παραπέρα.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή: Η Ένη Λαμπρούλη, Beauty Director, η Χριστίνα Ζάρδα, Beauty Editor, και εγώ –Χρύσα Δαρσακλή-, Beauty Editor, αποτελούμε το beauty department του InStyle που σημαίνει δώσε μας κρέμα και άρωμα και πάρε μας την ψυχή. Tις προάλλες συναντηθήκαμε εκτός γραφείου για να ολοκληρώσουμε ορισμένες επαγγελματικές υποχρεώσεις. Φυσικά, όταν όλα αυτά έγιναν, δεν θα μπορούσαμε να μην συζητήσουμε για τα νέα προϊόντα ομορφιάς που θέλουμε οπωσδήποτε να δοκιμάσουμε.

chrysa darsakli, christina zarda, eni lamprouli, beauty editors, beauty department

Ομόφωνα, λοιπόν, καταλήξαμε να τεστάρουμε τις νέες μάσκες της L’Oréal Paris, Pure Clay. Πρόκειται για μία σειρά με βασικό συστατικό της την άργιλο, η οποία έχει τόσο θεραπευτικές όσο και ευεργετικές ιδιότητες, συμβάλει στην αποτοξίνωση και αναζωογόνηση της επιδερμίδας, ενώ ταυτόχρονα βοηθάει στην ανάπλαση των κυττάρων, καθαρίζει σε βάθος, μειώνει το τοπικό πρήξιμο και συσφίγγει την επιδερμίδα.

Οι Pure Clay Masks της L’Oréal Paris αποτελούνται από 3 διαφορετικά είδη αργίλου: την Καολίνη (καθαρή άργιλος) που απορροφάει τις ακαθαρσίες και τις περίσσειες σμήματος, την άργιλο Μοντιμοριλολονίτη, με ισχυρή δράση κατά των ατελειών και την μαροκινή άργιλο Ghassoul, που συμβάλλει στον καθαρισμό της επιδερμίδας. Φυσικά όλα αυτά δεν είναι απαραίτητο να τα γνωρίζετε – αυτό που εσείς θέλετε να ξέρετε είναι πως η Pure Clay Mask Detox & Brighten με ενεργό άνθρακα είναι ιδανική για βαθύ καθαρισμό και λάμψη, η Pure Clay Mask Exfoliate & Refining με κόκκινα φύκια προσφέρει απολέπιση και λείανση και η Pure Clay Mask Purify & Mattify με ευκάλυπτο προσφέρει ματ όψη και καθαρισμό της επιδερμίδας.

Με λίγα λόγια, αναγνωρίζετε τις ανάγκες του δικού σας δέρματος και επιλέγετε αναλόγως την κατάλληλη μάσκα. Τι γίνεται όμως όταν η επιδερμίδα του προσώπου μας έχει άλλες απαιτήσεις σε κάθε σημείο της;

pure clay masks

Εδώ έρχεται το beauty department να σας ενημερώσει για την νέα, μεγάλη τάση στο χώρο της ομορφιάς που ήρθε για να μείνει και ακούει στο όνομα multimasking. Γιατί να βάλετε την ίδια μάσκα σε όλο το πρόσωπο, όταν μπορείτε να βάλετε πολλές διαφορετικές; Έχετε λιπαρό κούτελο; Χρησιμοποιείτε την Purify & Mattify. Έχετε θαμπό πηγούνι; Απλώνετε την Detox & Brighten. Μαύρα στίγματα στη μύτη; Η Exfoliate & Refining είναι αυτό που χρειάζεστε.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε το δικό μας παράδειγμα και να κανονίσετε μία συνάντηση με τις φίλες σας σε ένα σπίτι για να δοκιμάστε όλες μαζί τη νέα σειρά. Βάλαμε μουσική, φτιάξαμε καφέ και ξεκινήσαμε να εφαρμόζουμε τις Pure Clay Masks.

eni lamprouli

Η Ένη αποφάσισε πως θέλει να δοκιμάσει έμπρακτα την νέα τάση και να απλώσει στο πρόσωπό της και τις τρεις μάσκες. «Η επιδερμίδα μου είναι ελαφρώς ξηρή και αυτό που θέλω περισσότερο είναι η λάμψη. Η χρήση και των τριών μασκών είναι απαραίτητη για να αποκτήσει το δέρμα ομοιόμορφη υφή, να καθαρίσει σε βάθος και έτσι να είναι έτοιμο να απορροφήσει σε βάθος τα θρεπτικά συστατικά της ενυδάτωσης που θα ακολουθήσει», μας είπε.

christina zarda

Η Χριστίνα από την άλλη, ασχολείται με πολλές διαφορετικές δραστηριότητες, όπως το ποδήλατο και η ιππασία και ο χρόνος που περνάει στην ύπαιθρο έχει ως αποτέλεσμα το δέρμα της να απαιτεί βαθύ καθαρισμό και απολέπιση, ώστε να αποκτά ξανά τη χαμένη του λάμψη. «Αποφάσισα να απλώσω την Glow Mask, η οποία υπόσχεται να απολεπίσει το δέρμα μου και να το κάνει ξανά λείο, απαλό και λαμπερό», εξήγησε.

chrysa darsakli

Εγώ πάλι αντιμετωπίζω συχνά πρόβλημα λιπαρότητας στην επιδερμίδα μου, οπότε η Purity ήταν μονόδρομος. Την εφάρμοσα σε όλο το πρόσωπο, ώστε να καθαρίσει σε βάθος τους πόρους μου και να δώσει ματ εμφάνιση στο δέρμα μου.

pure clay masks

Πίνοντας καφέ και μιλώντας, περιμέναμε να ξεραθούν εντελώς οι μάσκες, πριν τις αφαιρέσουμε με χλιαρό νερό. Όταν πλέον σκουπίσαμε το πρόσωπο μας και οι τρεις δείχναμε πολύ πιο λαμπερές και ανανεωμένες, με υγιές δέρμα και χωρίς ατέλειες. Η επιδερμίδα του προσώπου φαίνεται άμεσα πιο καθαρή, γίνεται πιο απαλή και λεία ενώ οι ατέλειες μειώνονται. Αν θέλετε το δέρμα σας να ακτινοβολεί από υγεία, τότε αυτό που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε είναι το multimasking με τις Pure Clay Masks. Υπ’όψιν, σας το λένε beauty editors και όχι δεν είμαστε εύκολο κοινό, έχοντας δοκιμάσει άπειρα προϊόντα μέχρι σήμερα λόγω δουλειάς.

Φωτογραφίες: Σπύρος Χαμάλης