Μην το χάσετε: Η έκθεση Art of Caviar της La Prairie ταξιδεύει στη Ζυρίχη

Το 2017, ο ελβετικός οίκος La Prairie σηματοδότησε την 30ή επέτειο της εικονικής του συλλογής Skin Caviar με την Art of Caviar. Για να γιορτάσει την περίσταση, η La Prairie συνεργάστηκε με μια επιλεγμένη ομάδα σύγχρονων καλλιτεχνών σε μια έκθεση τέχνης που ερμήνευε το χαβιάρι σε όλες του τις μορφές. Η έκθεση Art of Caviar εγκαινιάστηκε με την παρουσίαση ενός εκ των πέντε έργων τέχνης, αυτό του Γάλλου καλλιτέχνη Paul Coudamy, στον αποκλειστικό χώρο του VIP Lounge της La Prairie στην έκθεση Art Basel στη Βασιλεία, ως μέρος της συνεργασίας της La Prairie με την παγκοσμίου φήμης έκθεση. Ακολούθως η έκθεση Art of Caviar επισκέφθηκε τέσσερις πόλεις του κόσμου, ξεκινώντας από το Παρίσι, στη συνέχεια ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη, στο Χονγκ Κονγκ και τέλος στην Σαγκάη.la_prairie_movingpixelsbybonjourlab

Και τα πέντε έργα τέχνης βρίσκονται από τις 12 Ιανουαρίου στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης και θα βρίσκονται εκεί μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου του 2018. Χάρη στην υποστήριξη και τη συνεργασία του Dufry και του αεροδρομίου της Ζυρίχης, η έκθεση Art of Caviar για πρώτη φορά που πραγματοποιείται σε περιβάλλον αεροδρομίου και δίνει την ευκαιρία στους ταξιδιώτες να βιώσουν το μυστήριο, τη δύναμη και την ομορφιά του χαβιαριού μέσω αυτών των πέντε πρωτοποριακών έργων τέχνης.la_prairie_solidfrequenciesbypaulcoudamy

Οι συνθέσεις που δημιουργήθηκαν για τον εορτασμό της 30ης επετείου της Συλλογής Skin Caviar περιλαμβάνουν το έργο Living Cells του Coudamy το οποίο παρουσιάστηκε στο Art Basel της Βασιλείας και ερμηνεύει την τελευταία πρωτοποριακή καινοτομία της La Prairie το – Skin Caviar Absolute Filler – μέσα από την έννοια του όγκου. Αυτή η τελευταία καινοτομία στη Συλλογή Skin Caviar βοηθά στην αποκατάσταση της πυκνότητας – μια σύνθεση που ενισχύει τον όγκο και εκφράζεται μέσα από τις δημιουργίες των καλλιτεχνών.la_prairie_livingcellsbypaulcoudamy

Κάθε μια από τις πέντε δημιουργίες έχει σχεδιαστεί ως ένα επιβλητικό ταξίδι στον σπάνιο και μυστηριώδη κόσμο του χαβιαριού.

Living Cells

Εμπνευσμένο από τη δομή του Weaire-Phelan, μια μαθηματική σύνθεση μιας σύνθετης τρισδιάστατης μορφής αναπαριστώντας φούσκες αφρού ίδιου μεγέθους, τα Living Cells παίζουν με την έννοια του όγκου. Τα Living Cells είναι μια δεξιοτεχνική ερμηνεία που χρησιμοποιεί τον όγκο για να εκφράσει την τελευταία ρηξικέλευθη καινοτομία της La Prairie, το Skin Caviar Absolute Filler.

Solid Frequencies

Με έναυσμα τον σωλήνα του Kundt, μια συσκευή που χρησιμοποιείται για να προβάλει ηχητικά κύματα σε ένα γεμάτο αέρα, διάφανο σωλήνα, το αντικείμενο ξυπνά την μυστηριώδη ομορφιά και τη δύναμη αγνώστων δυνάμεων. Η τεράστια μαύρη, γιγάντια μορφή διαπερνάται από ένα γυάλινο σωλήνα γεμάτο με μικρά μάρμαρα, εμπνευσμένο από τις χάντρες της Skin Caviar της La Prairie. Όταν αγγιχτεί το αντικείμενο, οι δονήσεις κινούν τα μάρμαρα, ενεργοποιώντας τρισδιάστατα σχήματα που μετακινούνται στον σωλήνα, ακολουθώντας την κίνηση του χεριού πλημμυρίζοντας το ένα το άλλο σαν μια μάζα χαντρών χαβιαριού. Ο επισκέπτης γίνεται ο ενεργοποιητής ενός εκπληκτικού έργου όπου η επιστήμη και η τέχνη γίνονται ένα – στην οποία ένα φυσικό φαινόμενο γίνεται καλλιτεχνική έκφραση.

Μια σειρά από φωτογραφίες από τους Cinq Fruits

Μια σύνθεση αφηρημένων εικόνων απεικονίζουν την ύφη της Skin Caviar και της μάρκας La Prairie, η σύνθεση χρησιμοποιεί διάφορα θέματα και στοιχεία, όπως την σχέση της τέχνης με την επιστήμη. Η εγκατάσταση περιλαμβάνει πέντε αφηρημένες εικόνες αναπαριστώντας την σχέση της αιτίας και του αποτελέσματος ανάμεσα στον ηλεκτρισμό και την χημεία σε κυτταρικό επίπεδο. Αυτά προκαλούν, την προοπτική για δράση. Χρησιμοποιώντας τους κώδικες της μάρκας La Prairie, συμπεριλαμβανόμενου του γραφίτη, του μπλε κοβαλτίου και του χρυσού, οι εικόνες πανηγυρίζουν την αέναη αναζήτηση της μάρκας για απόλαυση και διαχρονική ομορφιά μέσα από τις εικονικές Skin Caviar Luxe Cream και Skin Caviar Luxe Cream Sheer.

Moving Pixel

Ένα ψηφιακό έργο που αμφισβητεί την σχέση μας με το σώμα μας, η εγκατάσταση βασίζεται στην κίνηση των μικρό-σωματιδίων σε ένα συνθετικό κόσμο για να κρίνει τον επαναπροσδιορισμό της ύλης των σωμάτων μας σε ένα εικονικό περιβάλλον. Το γενεσιουργό design επιτρέπει τη δημιουργία εικονικού περιβάλλοντος και της προσομοίωσης των οργανικών συμπεριφορών των στοιχείων όπως ο άνεμος και το νερό, ώστε προσεκτικά να ξαναδημιουργήσει περιβάλλοντα. Συνδυασμένο με το Microsoft Kinect για να αιχμαλωτίσει τις κινήσεις και τις φιγούρες, η εγκατάσταση ξαναδημιουργεί έναν κόσμο στον όποιο οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν σε πραγματικό χρόνο με τα φυσικά στοιχεία. Όταν τα χρυσά σωματίδια έρχονται σε επαφή με τον χρήστη, σχηματίζουν μια φιγούρα ακίνητη στον χρόνο και τον χώρο στιγμιαία, αντιστεκόμενα στην αμετάβλητη επίδραση του χρόνου και της βαρύτητας, επαναπροσδιορίζοντας το εκπληκτικό αποτέλεσμα ανόρθωσης της Skin Caviar Liquid Lift της La Prairie.

Μια οπτικοακουστική εγκατάσταση από τους TremensS

Σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, ένα διαπεραστικό λέιζερ κόβει τον χώρο από άκρη σε άκρη. Η δέσμη προσκρούει σε έναν τεράστιο κατακόρυφο μονόλιθο, όπου τέσσερις ισχυροί βίντεο-προβολείς συνεργάζονται για να ρίχνουν αφηρημένες και οργανικά εξελισσόμενες εικόνες. Όπως το μακροσκοπικό κανόνι μιας σύνθετης επιστημονικής διαδικασίας, το λέιζερ κόβει ογκομετρικές μορφές στον αέρα προτού χτυπήσει στον μονόλιθο, όπου το λέιζερ και το βίντεο αλληλεπιδρούν σε πραγματικό χρόνο, με σχεδόν χημικές αντιδράσεις ή ψηφιακές μαύρες τρύπες. Ηχητικές υφές χώρου προσθέτουν στη βύθιση, βελτιώνοντας τη φωτο/βίντεο χορογραφική αλληλεπίδραση με δραματική και ξεκάθαρη ισχύ. Η εγκατάσταση, ταυτόχρονα αιθέρια και τεχνολογική, αντηχεί την προηγμένη διαδικασία απόσταξης ατμού της La Prairie για να αιχμαλωτίσει το Caviar Water, που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Skin Caviar Essence in Lotion της La Prairie.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram