Μικρά και χρήσιμα tips για τα νύχια και τα πετσάκια που ξεχνάτε να ακολουθείτε

Τα ωραία νύχια, χωρίς πετσάκια, που δυσκολεύουν το τέλειο μανικιούρ είναι ένα ζητούμενο. Αν τα νύχια σας λοιπόν, είναι εύθραυστα, σπάνε ή ξεφλουδίζουν, τότε αποφύγετε την επαφή με σκληρά σαπούνια και ιδανικά χρησιμοποιήστε γάντια όταν κάνετε τις δουλειές του σπιτιού, ενώ χρειάζεται να ενυδατώνετε συχνά τα χέρια σας μέσα στην ημέρα.

Απομακρύνετε τα πετσάκια

Για να διαχειριστείτε τα πετσάκια, μουλιάστε αρχικά τα χέρια σας για να μαλακώσουν και σπρώξτε τα στη συνέχεια προς τα πίσω απαλά με το ειδικό  ξυλάκι. Τέλος, κόψτε ό,τι περισσεύει.

Χρησιμοποιήστε βάση

Μια στρώση από βάση πριν το βάψιμο των νυχιών, δεν είναι απλώς απαραίτητη, αλλά αναγκαία, καθώς βοηθά να προστατευτεί ο χρωματισμός του φυσικού νυχιού, να απλωθεί το βερνίκι καλύτερα, αλλά και το χρώμα να διαρκέσει πολύ περισσότερο. Μια αγαπημένη βάση, που σας προτείνω είναι η Nail Care Smooth-e Base Coat της Essie.

Υιοθετήστε λάδι

Χρησιμοποιήστε προϊόντα που θα δυναμώσουν τα νύχια και θα ενυδατώσουν την περιοχή γύρω απ’ αυτά. Ενα θρεπτικό λάδι είναι must. Το Nail & Cuticle Oil της OPI είναι τέλειο.