Μεσοθεραπευτικά Peelings και ενισχυμένες Αισθητικές Ενέσεις: Τα δοκιμάσαμε και σας εξηγούμε όλα όσα θέλετε να ξέρετε

Πρόωρη γήρανση ή φωτογήρανση; Δυσχρωμίες και διαταραχές μελάγχρωσης; Ανομοιόμορφη υφή επιδερμίδας και άτονο δέρμα; Πρώτες γραμμές ή και ρυτίδες; Όποιο από τα παραπάνω προβλήματα κι αν αντιμετωπίζετε, υπάρχει λύση και ακούει στο όνομα μεσοθεραπευτικά peelings και ενισχυμένες αισθητικές ενέσεις. Μην σας πιάνει πανικός στο άκουσμα των αισθητικών ενέσεων – εγώ πήγα, τις έκανα, δεν πόνεσα καθόλου και έφυγα χωρίς κανένα σημάδι ή πληγή στο πρόσωπό μου.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή: Πριν από μερικές ημέρες, μια συνάδελφος ήρθε στο γραφείο λαμπερή και ανανεωμένη – όχι δηλαδή πως πριν δεν ήταν, αλλά ξέρετε, είχε ΑΥΤΗ τη λάμψη που όλες θέλαμε αμέσως να μάθουμε τι έκανε. Η απάντηση της ήταν τα μεσοθεραπευτικά peelings και εγώ, όντας 27, απογοητεύτηκα κάπως, αφού απ’ όσο ήξερα μέχρι τώρα αυτού του είδους οι θεραπείες απευθύνονται σε ελαφρώς μεγαλύτερες γυναίκες. Αυτό φυσικά δεν θα μπορούσε να σταματήσει μια beauty editor (εμένα) στην έρευνα της για την εύρεση της πιο αποτελεσματικής και γρήγορης λύσης για πάντα άψογο δέρμα χωρίς ατέλειες. Τι έκανα λοιπόν; Πήρα τηλέφωνο και ρώτησα το προσωπικό του Assai αν θα μπορούσα και εγώ να κλείσω ένα ραντεβού για την ίδια θεραπεία. Η απάντηση; Φυσικά και μπορούσα να κάνω την ίδια ουσιαστικά θεραπεία, προσαρμοσμένη όμως για τις ανάγκες της δικής μου επιδερμίδας. Ακούγεται λογικό, σωστά; Εγώ και μια γυναίκα άνω των 50 για παράδειγμα δεν έχουμε τις ίδιες ανάγκες.

assai

Η ημέρα του ραντεβού μου λοιπόν έφτασε και αφού με περιποιήθηκαν (φόρεσα παντόφλες και πετσέτα και ένιωσα like a million dollar baby), ξάπλωσα στην ειδική καρέκλα, όπου θα γινόταν όλη η διαδικασία. Η ειδικός, Ειρήνη Θαλασσινού, αφού εξέτασε το δέρμα μου με τον ειδικό φακό και αποφάνθηκε ποιες είναι οι ανάγκες μου, ξεκίνησε εφαρμόζοντας στο πρόσωπό μου το μεσοθεραπευτικό peeling. Σε περίπτωση που δεν έχετε ξανακούσει για αυτά, τα peelings αποτελούν τις πιο γνωστές αισθητικές διαδικασίες και έχουν εφαρμογή σε πολλές διαταραχές του δέρματος. Αναφέρονται σε ισχυρές ουσίες που προκαλούν ελεγχόμενο τραυματισμό στο δέρμα, αφού εφαρμοστούν με τη μορφή ενός διαλύματος, με σκοπό την ανανέωση του. Η ένταση του μεσοθεραπευτικού peeling καθορίζεται από τον αριθμό των στρώσεων και από τον χρόνο εφαρμογής τους και ανάλογα με την στιβάδα του δέρματος στην οποία δρουν, κατατάσσονται σε επιφανειακά, μεσαίου βάθους και βαθιά. Μετά από μια εφαρμογή μεσοθεραπευτικού peeling, το νέο αναγεννημένο δέρμα είναι πιο απαλό, το χρώμα του είναι σαφώς πιο ομαλό και είναι απαλλαγμένο από ρυτίδες ενώ έχει καταστεί πιο ανθεκτικό στην ηλιακή ακτινοβολία.

Όσο η «μάσκα» δρούσε στο πρόσωπό μου δεν ένιωσα καμία δυσάρεστη αίσθηση και μόλις πέρασε ο απαιτούμενος χρόνος ήρθε η ώρα για τις ενέσεις. Δεν σας κρύβω πως εκεί αγχώθηκα κάπως. Ενέσεις; Στο πρόσωπό μου; Εντάξει, στο συγκεκριμένο σημείο να σας πω πως δεν πρόκειται ακριβώς για ενέσεις, αλλά για την πιο λεπτή βελονίτσα που έχετε δει ποτέ, η οποία μπαίνει σε βάθος 0,5-1mm της επιδερμίδας, εκεί δηλαδή που βρίσκονται οι αναγεννητικοί μηχανισμοί της επιδερμίδας, με τη βοήθεια ενός «πιστολιού».

Πώς ακριβώς λειτουργούν; Οι Αισθητικές Ενέσεις είναι θεραπείες έγχυσης δραστικών συστατικών στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος. Αυτές μπορεί να είναι αντιρυτιδικές ενέσεις, δερματικά συμπληρώματα, μεσοθεραπείες ετερόλογες για αναζωογόνηση, σύσφιξη και βελτίωσης του περιγράμματος του προσώπου, καθώς επίσης και βιομημιτικές μεσοθεραπείες που ενεργοποιούν και δίνουν ενα boost στα επιδερμοκύτταρα. Τα συστατικά που χρησιμοποιούνται είναι βιταμίνες, πεπτίδια, υαλουρονικό οξύ τα οποία είναι γνωστών οίκων και απόλυτα συμβατά και ασφαλή ως προς την επιδερμίδα.

Η διαδικασία σας εγγυώμαι πως ήταν ανώδυνη, ενώ δεν παρουσιάστηκε η παραμικρή πληγή. Από τη στιγμή που ντύθηκα και μέχρι τώρα που σας γράφω, το δέρμα μου λάμπει και δείχνει πιο υγιές, αφού η θεραπεία που ακολουθήσαμε ήταν με βιταμίνες, μια από τις πιο «απλές», λόγω της ηλικίας μου. Δεν θέλω να φανώ τρελή, αλλά ανυπομονώ να μεγαλώσω για να δοκιμάσω και τις υπόλοιπες!

Θέλετε να τις κάνετε και εσείς; Καλέστε στο 211 7058261 για να κλείσετε ραντεβού. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο assai.gr.