Μαλλιά: Η ‘θεωρία’ που σβήνει χρόνια από την όψη σας
Credits: Unsplash

Οι σύγχρονες κουπ και τα χτενίσματα που κάποτε αποτελούσαν ταμπού για τις μεγαλύτερες γυναίκες, δεν έχουν ηλικία. Παρακάτω οι αποδείξεις.

Έχετε μόλις επιλέξει την ιδανική κουπ και δεν μπορείτε να σταματήσετε να κοιτάτε τον εαυτό σας στον καθρέφτη. Αντίστοιχα, μία άστοχη επιλογή μπορεί να μειώσει την αυτοπεποίθηση και την καλή σας διάθεση, κάνοντάς σας πιο κουρασμένες από ό,τι πραγματικά είστε. Αν νιώθετε έτσι, αυτό το κείμενο σας αφορά.

Η “θεωρία των μαλλιών”

Το hashtag #hairtheory στο TikTok έχει πάνω από 500 εκατομμύρια προβολές και συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό. Οι σύγχρονες κουπ και τα χτενίσματα που κάποτε αποτελούσαν ταμπού για τις μεγαλύτερες γυναίκες, αποδεικνύουν ότι έχουν ηλικία. Η Nicole Smith δείχνει μια φωτογραφία της Jennifer Lopez και της ηθοποιού των “Golden Girls” Estelle Getty. “Και οι δύο είναι 50 σε αυτή τη φωτογραφία,” λέει η Smith. Ενώ δείχνει τη φωτογραφία της Getty, η Smith ρωτά: “Αν είχε διαφορετικό χτένισμα δε θα έμοιαζε μικρότερη; Η απάντηση είναι ναι.” Στη συνέχεια, η Smith δείχνει φωτογραφίες άλλων ηθοποιών των “Golden Girls” με διαφορετικά χτενίσματα. Είναι ολοφάνερο ότι τα σύγχρονα χτενίσματα κάνουν τη διαφορά.

@lipsandlattes

#greenscreen The hair theory is the idea that people perceive you a certain way based on your hair sryle. How you sryle your hair can make you look 10 years younger! Keeping up with hair trends is important if you and to stay looking young! Outdated hair styles will age you! #hairtheory #agewell #lookyounger #antiaging #middleparthairstyle #hairstyle #aging

♬ original sound – Nicole Smith Cosmetic Injector

Τα μακριά, χαλαρά κυματιστά μαλλιά είναι ιδανικά για να επιτύχετε ένα ανεπιτήδευτο νεανικό look. Τα πλούσια μαλλιά με όγκο θα σας κάνουν την εμφάνισή σας όμορφη και νεανική, ανεξαρτήτως της υφής τους. Αλλά ακόμα και μία σφιχτή αλογοουρά ή ένα σινιόν προσθέτει μια κομψή πινελιά στο στιλ σας, καθώς έλκει την προσοχή στα χαρακτηριστικά του προσώπου και επιπλέον είναι εύκολο να τα φτιάξετε.

Ρωτήστε οποιονδήποτε έχει αλλάξει το χρώμα των μαλλιών του ή έχει αλλάξει κουπ, και θα σας απαντήσει ότι οι γύρω τους τους αντιμετωπίζουν διαφορετικά. Και όχι μόνο αυτό. Η εμφάνιση των μαλλιών σας επηρεάζει και τη δική σας διάθεση. Πόσες φορές δυσανασχετείτε όταν δε στρώνουν με τίποτα; Αντίθετα, μια καλή μέρα τους δε σας τονώνει την αυτοπεποίθηση; Ακόμα και όταν μιλάμε για κάτι απλό, όπως π.χ. η αλλαγή της χωρίστρας, μπορεί να σας εξασφαλίσει κολακευτικά σχόλια.

Ποια είναι τα λάθη σύμφωνα με τη ‘θεωρία των μαλλιών’;

  • Η κουπ: Το μεγαλύτερο λάθος που κάνει τις γυναίκες να δείχνουν μεγαλύτερες είναι το ίδιο στιλ και κούρεμα για δεκαετίες. Η μόδα εξελίσσεται, γιατί όχι κι εμείς;
  • Το χρώμα: Συνήθως οι πολύ σκούρες βαφές τονίζουν τα σημάδια του χρόνου στο πρόσωπο, αλλά και τις λευκές ρίζες που βγαίνουν.
  • Η έλλειψη περιποίησης: Όταν τα μαλλιά δεν είναι υγιή, φριζάρουν και έχουν ψαλίδα και προσθέτουν χρόνια στην όψη μας, όποιο χτένισμα ή κουπ και αν κάνουμε.
Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα