Βrow mapping: Η τάση του TikTok που θέλει να μας μεταμορφώσει σε brow expert
Photo by Nojan Namdar

Τα φρύδια δεν μπορεί ποτέ να είναι απόλυτα όμοια και φυσικά συμμετρικά. Τίποτε άλλωστε δεν μπορεί να είναι απόλυτα συμμετρικό σ’ ένα σώμα, που από τη φύση του έχει καμπύλες κι όχι γωνίες.

Δερματολόγοι και αισθητικοί, τονίζουν πως η διαφορά αυτή μεταξύ των δύο φρυδιών μπορεί να οφείλεται στον τρόπο που αποτυπώνονται οι εκφράσεις στο πρόσωπό μας, αλλά και από το πώς κοιμόμαστε το βράδυ.

 

@elitepermanentmakeupOur Elite mapping process ? #elitepermanentmakeup #pmu #fyp #foryou #beauty #makeup #browhack #MaxPlumpJump #microblading #mapping #browmapping #foru♬ good 4 u – Olivia Rodrigo

Οι χρήστες του TikTok βέβαια φαίνεται πως διαφωνούν τελευταία με το πόσο εφικτή είναι μία τέλεια συμμετρία στην περιοχή των φρυδιών, συστήνοντας στο ευρύ κοινό το brow mapping.

Τα make-up hacks του TikTok που αγαπούν οι make-up artists

Τι είναι το brow mapping και τι υπόσχεται

Το brow mapping είναι περίπου αυτό που ακούγεται. Μία “χαρτογράφηση” φρυδιών. Στην ουσία πρόκειται για μία τεχνική πολύ γνωστή στους make-up artists, η οποία βάσει των αναλογιών του κάθε προσώπου, βοηθά στο σχηματισμό των απόλυτα συμμετρικών φρυδιών.

Τώρα χρήστες του TikTok, ανέλαβαν να δείξουν την τεχνική αυτή πολύ πιο απλά σε διάφορα βίντεο, προκειμένου να είναι κατανοητή από όλους. Και όντως είναι εύκολη διαδικασία.

Πως γίνεται το brow mapping

Όπως δείχνουν τα tutorial, αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένα μολύβι φρυδιών. Το μολύβι τοποθετείται τα πλάγια της μύτης. Το σημείο που ακουμπάει η μύτη του μολυβιού είναι αυτό, από το οποίο πρέπει να ξεκινά το φρύδι.

 

@ipsyIt’s as easy as one, two, three! #browmapping #brows #IPSY #fyp #fpy♬ talking to the moon sickmix – Sickickmusic

Στη συνέχεια, από το πλάι της άκρης της μύτης, το μολύβι πρέπει διαγώνια να συναντήσει την ίριδα του ματιού. Στο τελείωμά του πρέπει να βρίσκεται το τόξο του φρυδιού. Τέλος, μετακινούμε το μολύβι επίσης διαγώνια μέχρι να συναντήσουμε την εξωτερική γωνία του ματιού, που δείχνει και το τελείωμά του. Voila!

Θα το δοκιμάσετε;

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα