Βλεφαρίδες στα ύψη: Οι 6 κορυφαίες κατηγορίες μάσκαρα – πότε και πώς να τις χρησιμοποιείτε
μάσκαρα για εντυπωσιακές βλεφαρίδες
Credit: @nikki_makeup / Instagram

Δε θα πιστεύετε πόσο εντυπωσιακές μπορούν να γίνουν οι φυσικές σας βλεφαρίδες, αρκεί να επιλέξετε τη σωστή μάσκαρα.

Για πολλές από μας (αν όχι για όλες μας), η μάσκαρα είναι απολύτως απαραίτητη. Οι μακριές, με όγκο βλεφαρίδες είναι το ζητούμενο. Ωστόσο, με τόσες πολλές φόρμουλες και τύπους, το να βρείτε την κατάλληλη για τις ανάγκες σας μπορεί μερικές φορές να είναι tricky. Γι’ αυτό δείτε τις 6 κυριότερες κατηγορίες τους καθώς και τα οφέλη (αλλά και τα μειονεκτήματα) τους.

Για όγκο

Η μάσκαρα για όγκο είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσες έχουν λεπτές ή αραιές βλεφαρίδες. Οι συνθέσεις τους είναι συνήθως πιο ‘βαριές’ και σκούρες, και το βουρτσάκι έχει πολλές τρίχες ώστε να εφαρμόζει σωστά το προϊόν. Ωστόσο με αυτή τη μάσκαρα δεν πρέπει να υπερβάλλετε, διαφορετικά μπορεί να αφήσει κόμπους στις βλεφαρίδες.

Για μήκος

Η επιμήκυνση και ο διαχωρισμός είναι τα δύο κύρια πλεονεκτήματά της.  Η σύστασή της είναι πιο ελαφριά από μια μάσκαρα όγκου. Το βουρτσάκι της έχει συνήθως λιγότερες τρίχες για να μεγιστοποιήσει το μήκος στις άκρες των βλεφαρίδων και να δώσει ένα αποτέλεσμα ακριβείας.

Tip: Για σούπερ εντυπωσιακές βλεφαρίδες, βάλτε πρώτα μία στρώση μάσκαρα μήκους και στη συνέχεια μία μάσκαρα όγκου και θα έχετε το απόλυτο αποτέλεσμα.

Αδιάβροχη μάσκαρα

Αν και δεν την προτιμάμε, γιατί είναι δύσκολο να αφαιρεθεί, η αδιάβροχη μάσκαρα έχει το καλύτερο κράτημα. Ειδικά αν έχετε ίσιες βλεφαρίδες. Για μια τέλεια καμπύλη που διαρκεί όλη μέρα, βάλτε μία στρώση αδιάβροχης μάσκαρα πάνω από την κανονική σας μάσκαρα. Επίσης είναι μια εξαιρετική επιλογή για ειδικές περιστάσεις, όπως γάμοι, πάρτι ή όταν έχει πολλή ζέστη.

Τip: Για να την αφαιρέσετε επιλέξτε ένα απαλό καθαριστικό, όπως ένα νερό micellar ή μία διφασική λοσιόν ντεμακιγιάζ. Βάλτε αρκετή ποσότητα σε ένα βαμβάκι και περάστε το απαλά από τις βλεφαρίδες αποφεύγοντας το τρίψιμο.

Tubing μάσκαρα

Αν σας ξενίζει αυτή η λέξη, εξηγούμε αμέσως. Η tubing μάσκαρα περιλαμβάνει πολυμερή συστατικά που διαστέλλονται και ‘τυλίγουν’ κάθε βλεφαρίδα. Κατά κάποιον τρόπο δηλαδή σχηματίζουν έναν μικροσκοπικό ‘σωλήνα’ γύρω από κάθε βλεφαρίδα χαρίζοντας εντυπωσιακό όγκο, μήκος και καμπυλότητα χωρίς να μουντζουρώνει ή να αφήνει υπολείμματα. Ωστόσο αυτός ο τύπος μάσκαρα δεν επιτρέπει τον συνδυασμό με άλλες.

Tip: Για να την αφαιρέσετε, αρκεί λίγο ζεστό νερό σε έναν δίσκο ντεμακιγιάζ. Κρατήστε τον σε κάθε μάτι περίπου 30 δευτερόλεπτα. Η σύνθεση θα φύγει εύκολα.

Fiber μάσκαρα

Είναι παρόμοια με την tubing μάσκαρα, καθώς μικροσκοπικές ίνες κολλάνε στην άκρη των βλεφαρίδων, προσθέτοντας εκπληκτικό μήκος και όγκο. Ιδανική για εσάς που έχετε κοντές βλεφαρίδες και θέλετε να τους δώσετε μήκος. Και με αυτή η μάσκαρα δεν πρέπει να υπερβάλλετε γιατί δημιουργεί κόμπους.

Διαφανής μάσκαρα

Προφανώς δεν παρέχει το ίδιο αποτέλεσμα με τις προηγούμενες αλλά είναι εξίσου χρήσιμη. Καθορίζει τις βλεφαρίδες, χαρίζοντάς τους καμπύλη και λάμψη, χωρίς να προσθέτει χρώμα. Επίσης, είναι εξαιρετική ως gel για τα ατίθασα φρύδια. Βάλτε πρώτα μία διάφανη μάσκαρα και στη συνέχεια την κανονική σας. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα