Προσοχή: Αυτό είναι το λάθος στο μακιγιάζ που σας προσθέτει χρόνια
λάθη στο μακιγιάζ που προσθέτουν χρόνια
Credits: @ninapark / Instagram

Υπάρχει ένα βασικό λάθος που κάνουμε συνήθως, το οποίο αντί να κρύβει τα σημάδια του χρόνου, τα τονίζει ακόμα περισσότερο.

Ένα από τα πιο κοινά λάθη που κάνουμε συνήθως, προσθέτοντας χρόνια στην όψη μας, είναι το να χρησιμοποιούμε υπερβολικά πολλά προϊόντα μακιγιάζ τονίζοντας  τις ατέλειές μας, αντί για το αντίθετο.

Σε κάθε ηλικία, ο σκοπός του μακιγιάζ παραμένει ο ίδιος. Πρέπει να αναδεικνύει τα θετικά μας χαρακτηριστικά και να προσφέρει φρεσκάδα και λάμψη. Ωστόσο, υπάρχει ένα βασικό λάθος που κάνουμε συνήθως, το οποίο αντί να κρύβει τα σημάδια του χρόνου, τα τονίζει ακόμα περισσότερο.

Η βάση, το Α και τα Ω

Πολλοί makeup artists υπογραμμίζουν ότι το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε είναι ότι χρησιμοποιούμε περισσότερα προϊόντα από όσα πρέπει, με το σκεπτικό ότι καλύπτουμε τα σημάδια του χρόνου. Παρόλα αυτά, το foundation υψηλής κάλυψης και η υπερβολική ποσότητα καλυπτικής πούδρας είναι λανθασμένες επιλογές, όταν τα σημάδια του χρόνου έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην όψη μας. Γιατί; Το παχύρρευστο foundation μπορεί να μας χαρίσει ένα πιο καθαρό και φωτεινό πρόσωπο. Αλλά αν έχουμε λεπτές γραμμές και ρυτίδες, μπορεί να τις τονίσει περισσότερο και να μας κάνει να δείχνουμε πιο κουρασμένες. Αυτό συμβαίνει γιατί η συγκεκριμένη σύνθεση ‘μπαίνει’ στις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές. Το ίδιο ισχύει και για την καλυπτική πούδρα.

Τι πρέπει να κάνουμε

  • Χρησιμοποιούμε μια βάση μέτριας ή ελαφριάς κάλυψης. Πριν από την εφαρμογή, ενυδατώνουμε καλά την επιδερμίδα για ομοιόμορφη και λεία υφή. Αν χρειάζεται, βάζουμε ένα blurring primer που ελαχιστοποιεί τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες.
  • Βάζουμε λιγότερη ποσότητα foundation. Δεν χρειάζεται να το απλώσουμε σε όλο το πρόσωπο, αλλά μόνο σε συγκεκριμένα σημεία, γύρω από τη μύτη και στο κέντρο του προσώπου. Αυτές είναι κυρίως οι περιοχές που αντανακλούν το φως και τη λάμψη της επιδερμίδας.
  • Για τα μάτια, επιλέγουμε ένα λεπτόρρευστο κονσίλερ που δεν συσσωρεύεται στις πτυχώσεις της επιδερμίδας. Και σε αυτήν την περίπτωση, αποφεύγουμε τις υπερβολές.
  • Απλώνουμε πούδρα με ένα μεγάλο πινέλο μόνο στα σημεία που χρειάζονται, όχι σε όλο το πρόσωπο.

Επιπλέον

  • Δίνουμε έμφαση στα φρύδια. Τα πλούσια, καλοσχηματισμένα τόξα αποτελούν στοιχείο μίας νεανικής όψης. Αν δεν είστε εξοικειωμένη με τα μολύβια ή τις σκιές, επιλέξτε μία χρωματιστή μάσκαρα φρυδιών που χαρίζει όγκο και πυκνότητα.
Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα