Πώς θα καθαρίσουμε τα σφουγγαράκια του μακιγιάζ γρήγορα και αποτελεσματικά;
Credit: Jesshunt2/Instagram

Πολλές από εμάς συχνά παραμελούμε τον καθαρισμό των σφουγγαριών μακιγιάζ περισσότερο καιρό από ό,τι θα έπρεπε. Όμως η εφαρμογή μακιγιάζ με βρώμικα σφουγγαράκια είναι ανθυγιεινή και μεγάλος κίνδυνος για την υγεία της επιδερμίδας. Τα λερωμένα sponges αποτελούν επίσης φωλιά για βακτήρια και μούχλα, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς, εξανθήματα και ευαισθησίες. Γενικά, αν κατανοούσαμε τους ‘αόρατους’ εχθρούς που κρύβουν τα σφουγγαράκια μας, θα τα καθαρίζαμε πολύ πιο τακτικά.

Αλλά πώς θα τα καθαρίσουμε σωστά;

Βήμα 1: Βρέξτε το σφουγγαράκι

Αρχικά, βρέξτε καλά το σφουγγαράκι, ώστε να διογκωθεί πολύ.

Βήμα 2: Διαλέξτε το καθαριστικό

Επιλέξτε υγρό σαπούνι, σαμπουάν ή καθαριστικό προσώπου – ό,τι έχετε στη διάθεσή σας. Κάτι ήπιο όμως, χωρίς χημικά ή δυνατή σύσταση. 

Βήμα 3: Το πλύσιμο

Αν προτιμάτε το στερεό σαπούνι, τρίψτε το σφουγγαράκι σε όλες τις πλευρές και ξεπλύνετέ το το πολλές φορές. Αν έχετε μία υγρή σύνθεση, ρίξτε το απευθείας στο σφουγγαράκι και κάντε αφρό με την παλάμη σας.

Βήμα 4: Ξεπλύνετε καλά το σφουγγαράκι

Ξεπλύνετε το σφουγγαράκι κάτω από χλιαρό νερό, πιέζοντας το ελαφρά για να απομακρύνετε το μακιγιάζ, το λάδι και τη βρωμιά.

Βήμα 5: Στέγνωμα

Τρίψτε το απαλά με μία καθαρή πετσέτα και περιμένετε να στεγνώσει φυσικά. Αποφύγετε τη χρήση θερμού αέρα, καθώς μπορεί να παραμορφώσει το σφουγγαράκι.

Καθαρίζετε τα σφουγγαράκια μακιγιάζ σας τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα για να διατηρήσετε την υγιεινή της επιδερμίδας σας. Επιπλέον καλό είναι να τα αλλάζετε κάθε δύο με τρεις μήνες για την αποφυγή προβλημάτων υγιεινής. Μην ξεχνάτε. Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά!

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα