Μύθος ή αλήθεια: Χαλάνε τα καλλυντικά;
Καλλυντικά
Credit: Rarebeauty/Instagram

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε πότε πρέπει να πετάξουμε τα καλλυντικά μας. Γιατί αλήθεια, πόσο λογική είναι η στάση «τα κρατάω σε περίπτωση που τα θελήσω»;

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι τα καλλυντικά έχουν συγκεκριμένη διάρκεια ζωής, ακόμα και αν δεν τα έχουμε ανοίξει. Αυτό ισχύει για τα περισσότερα προϊόντα περιποίησης του δέρματος, ενώ συγκεκριμένα για τις κρέμες και τα υγρά προϊόντα επισημαίνουν ότι έχουν την τάση να χάνουν την αποτελεσματικότητά τους γρηγορότερα από τα προϊόντα σε μορφή σκόνης.

Πότε πετάμε τα καλλυντικά μας

Η σωστή χρήση των καλλυντικών περιλαμβάνει την παρατήρηση της ημερομηνίας λήξης και την αξιολόγηση της κατάστασής τους. Σημαντικό ρόλο παίζουν το άρωμα, η υφή και η εμφάνισή τους. Αν το προϊόν έχει αλλάξει χρώμα, υφή ή άρωμα, είναι συχνά ένδειξη ότι έχει χάσει την αποτελεσματικότητά του και πρέπει να το πετάξουμε.

Τι συμβαίνει αν χρησιμοποιήσουμε ένα ληγμένο προϊόν

Χρησιμοποιώντας προϊόντα μετά τη λήξη τους, ρισκάρουμε την εμφάνιση δερματικών ερεθισμών ή ακόμα και μολύνσεων. Οι ειδικοί συμφωνούν ότι το να πετάμε τα προϊόντα που δε χρησιμοποιούμε είναι το σωστό για να διασφαλίσουμε την αποτελεσματικότητα της περιποίησής μας.

Τι άλλο πρέπει να προσέχουμε

Τέλος, οι ειδικοί συμβουλεύουν να αποφεύγουμε την κοινή χρήση προϊόντων, την προσθήκη νερού σε αυτά, και να τα φυλάσσουμε μακριά από υγρασία και άμεσο ηλιακό φως για να διατηρήσουμε την ποιότητά τους.

Προσέχουμε για να έχουμε!

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα