Μικρά tips για να δυναμώσετε ξανά τα φρύδια σας
Photo by Rafaella Mendes

Τα 90’s υπήρξαν μία παράξενη δεκαετία για τα φρύδια γενικότερα, κυρίως από άποψη σχήματος και σε πολλές περιπτώσεις, οι επιλογές εκείνης της δεκαετίας είναι παραπάνω από μία ανάμνηση.

To trend των λεπτών φρυδιών από τα 90’s -ευτυχώς- δεν έχει κάνει την εμφάνισή του, μαζί με τα υπόλοιπα trends που βλέπουμε να επιστρέφουν σιγά σιγά φέτος από αυτή τη δεκαετία. Όμως για πολλούς που τόλμησαν κάποτε τα φρύδια-τόξο, σίγουρα η ενδυνάμωση των φρυδιών τους είναι αναγκαία.

Η δομή και η δυναμική των φρυδιών, επηρεάζεται από τον τρόπο ζωής, τα γονίδια, τη διατροφή μας αλλά και από το πώς τους συμπεριφερόμαστε. Και αφού με τα γονίδια δεν μπορούμε να τα βάλουμε, μπορούμε να βελτιώσουμε τους υπόλοιπους τομείς.

Τα καλά νέα είναι πως με αφοσίωση, αγάπη και φροντίδα τα αδύναμα φρύδια μπορούν να ανακάμψουν. Όμως ανάλογα την κατάσταση των φρυδιών μας ο χρόνος που θα χρειαστεί μπορεί να διαφέρει.

Ποια είναι λοιπόν τα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αποκαταστήσετε την υγεία των φρυδιών σας;

  • Το καστορέλαιο είναι σύμμαχος σας

Πρόκειται για ένα φυτικό θαυματουργό έλαιο, το οποίο βοηθάει γενικά στη ενδυνάμωση της τρίχας και ειδικά στην ενδυνάμωση φρυδιών και βλεφαρίδων.Είναι ιδανικό για την επανόρθωση και περιποίηση των ταλαιπωρημένων φρυδιών. Μπορείτε να το εφαρμόσετε σαν μάσκα φρυδιών λίγο πριν κοιμηθείτε, ώστε να κάνει τα μαγικά του όλη τη νύχτα.

  • Η ενυδάτωση των φρυδιών είναι απαραίτητη

Όπως και κάθετι πάνω στο σώμα μας, έτσι και τα φρύδια μας χρειάζονται ενυδάτωση. Ιδανική γι’αυτό είναι η κλασσική και αγαπημένη βαζελίνη. Η βαζελίνη θα συμβάλλει στην ενυδάτωση των φρυδιών, ενώ θα σας επιτρέψει παράλληλα να τους δώσετε και όμορφο σχήμα.

  • Το μασάζ στην περιοχή μπορεί να βοηθήσει σημαντικά

Το μασάζ είναι ευεργετικό για όλα τα σημεία του σώματός μας και του προσώπου μας καθώς συμβάλλει στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος, αναζωογονώντας έτσι την περιοχή που κάνουμε μασάζ. Τα φρύδια δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση, καθώς είναι μία περιοχή την οποία συχνά παραμελούμε. Ο τρόπος για να κάνετε μασάζ στην περιοχή των φρυδιών, είναι πολύ εύκολος και πολύ απλός. Χρησιμοποιήστε ένα βουρτσάκι για τα φρύδια -μπορείτε ακόμα να επαναχρησιμοποιήσετε ένα παλιό αλλά καθαρό βουρτσάκι από μάσκαρα- και να χτενίσετε σχολαστικά τα φρύδια σας, με ανοδικές αλλά και καθοδικές κινήσεις κατά μήκος του τόξου του κάθε φρυδιού, φροντίζοντας όμως το βουρτσάκι να έρχεται σε επαφή με την επιδερμίδα.

Η αποκατάσταση της δύναμης και της ζωτικότητας των φρυδιών είναι ένα σύνολο πολλών παραγόντων. Έτσι είναι βασικό να αφιερώνετε χρόνο στη φροντίδα τους και να κάνετε υπομονή μέχρι να δείτε τα πρώτα αποτελέσματα. Άλλωστε μία τόσο ιδιαίτερη περιοχή όπως αυτή των φρυδιών (που αναδεικνύει όλα τα χαρακτηριστικά του προσώπου), χρειάζεται το χρόνο της όμως το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.

Εις το επανιδείν!

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα