Έτσι θα καλύψετε αποτελεσματικά τους μαύρους κύκλους
Photo by Amanda Dalbjörn

Μαύροι κύκλοι. Ο καθρέφτης μιας δύσκολης καθημερινότητας, αποτέλεσμα γονιδίων, αυπνίας, κούρασης αλλά και πολύωρης χρήσης υπολογιστή. Τα μάτια μας, μίας και είναι ένα τόσο ευαίσθητο σημείο, είναι και αυτά που δείχνουν ευκολότερα κουρασμένα και εκεί κρύβεται η ανάγκη μας για φως.

Η αλήθεια είναι πως, στην αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων, συμβάλλει περισσότερο η πρόληψη και η σωστή ενυδάτωση, παρά το τι θα κάνουμε αφού τους αποκτήσουμε.

Επειδή όμως – κακά τα ψέμματα -έχουμε έρθει όλοι αντιμέτωποι με μαύρους κύκλους (και θα έρθουμε ξανά), το concealer και οι κορέκτορες είναι… πολύ φίλοι μας.

Οι κορέκτορες ή διορθωτικά κονσίλερ, είναι προϊόντα με έντονη χρωστική, σχεδιασμένα για να αποχρωματίσουν την περιοχή των ματιών, πριν εφαρμόσουμε concealer το οποίο θα βοηθήσει στο να καμουφλάρουμε αποτελεσματικά τους μαύρους κύκλους.

Για να αντιμετωπίσουμε τις ανεπιθύμητες σκιές κάτω από τα μάτια, αρκεί να επιλέξουμε ένα προϊόν color-correcting (κορέκτορα) σε ροδακινί ή σομόν απόχρωση. Αυτή η απόχρωση είναι η ιδανική για να διορθώσει το χρώμα της περιοχής κάτω από τα μάτια, και να την πορεπριν δώσουμε φως στο σημείο με τη χρήση concealer.

Τα βήματα είναι 4 και είναι απλά:

  • Τοποθετήστε τον κορέκτορα στα σημεία του ματιού που οι μαύροι κύκλοι είναι εντονότεροι (συνήθως στην εσωτερική γωνία και μέχρι τη μέση του ματιού εντοπίζεται το μεγαλύτερο θέμα).
  • Απλώστε το προϊόν με ταμποναριστές κινήσεις και δώστε λίγο χρόνο για να στεγνώσει ελαφρά.
  • Πάνω από τον κορέκτορα τοποθετήστε μικρή ποσότητα κονσίλερ και απλώστε με ελαφριές κινήσεις (μπορείτε να προσθέσετε προϊόν αλλά δεν μπορείτε να αφαιρέσετε, οπότε το κλειδί είναι μικρή ποσότητα και blend).
  • Εφαρμόστε πούδρα (κατά προτίμηση σε loose) που θα σετάρει την περιοχή και θα κλειδώσει το αποτέλεσμα, χαρίζοντας διάρκεια χωρίς όμως να βαρύνει την περιοχή.

Και αντίο μαύροι κύκλοι!

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα