Είναι το ψηφιακό μακιγιάζ η νέα εποχή στο beauty;
Photo by Marian Oleksyn

Το μακιγιάζ είναι τρόπος έκφρασης, ξυπνά τη δημιουργικότητα και εύκολα μεταφράζεται σε τέχνη. Όσο εξελίσσεται η δημιουργικότητα και τα μέσα έκφρασης της, εξελίσσεται μαζί και το μακιγιάζ, το οποίο είναι έτοιμο πλέον να περάσει σε μία νέα εποχή.

Σε αυτή τη νέα εποχή, η τεχνολογία θα συνδυαστεί μοναδικά με τεχνικές, δημιουργώντας το μακιγιάζ του μέλλοντος. Χάρη στην πρόοδο αυτή της τεχνολογίας και την ικανότητα ορισμένων ατόμων να πρωτοτυπούν, το ψηφιακό μακιγιάζ γίνεται όλο και πιο εμφανές στα κοινωνικά μέσα. Γίνεται εικόνα όλο και πιο καθημερινή.

Το μακιγιάζ στην εποχή της πανδημίας

Τον τελευταίο χρόνο, εξαιτίας της πανδημίας δεν υπήρχε η δυνατότητα της δοκιμής προϊόντων στα καταστήματα καλλυντικών. Εξαιτίας αυτού, δημιουργήθηκαν εφαρμογές προκειμένου να μπορούν οι καταναλωτές-χρήστες να δοκιμάσουν και να πειραματιστούν από την άνεση του σπιτιού τους.

Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία, οι δημιουργοί μπόρεσαν να δώσουν την ευκαιρία σε κάθε χρήστη, να πάει την επεξεργασία των φωτογραφιών ένα βήμα παραπέρα από το απλό ρετουσάρισμα. Τους έδωσαν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν από πολύ απλά ακόμα και πιο πολύπλοκα και δημιουργικά make-up looks.

Μία νέα εποχή στο beauty;

Beauty experts αλλά και εταιρείες καλλυντικών, έχουν ήδη αρχίσει να εξετάζουν και να εξερευνούν τις δυνατότητες που τους παρέχει το ψηφιακό μακιγιάζ οι οποίες είναι πραγματικά πολλές. Για πολλούς είναι γοητευτικό το ότι δεν είναι δεσμευτικό και χρονοβόρο, όπως θα ήταν ρεαλιστικά σε ένα πρόσωπο.

Τα τρικ των make up artists για λαμπερή επιδερμίδα χωρίς πολλά προϊόντα

Το ψηφιακό μακιγιάζ μπορεί εξάλλου εύκολα να αναιρεθεί με ένα delete ή ένα backspace, και στη θέση του να βρεθεί εξίσου γρήγορα κάτι διαφορετικό. Ο καμβάς είναι πάντα διαθέσιμος και τα μέσα ατελείωτα.

Ο κόσμος της ομορφιάς αλλάζει σταθερά παράλληλα με τον ψηφιακό κόσμο. Με την επαυξημένη πραγματικότητα που είναι πλέον πλήρως ενσωματωμένη στις συνήθειες αγορών και τις συσκευές μας και αναπόσπαστο μέρος της κάθε ρουτίνας, ο τρόπος που εφαρμόζουμε και αλληλοεπιδρούμε με το μακιγιάζ θα συνεχίσει να εξελίσσεται.

Ποιο είναι το μέλλον του digital make-up;

Το digital make-up βρίσκεται ακόμα σε ένα αρκετά πρώιμο στάδιο, στα virtual try-ons προϊόντων αλλά και στις εφαρμογές για το skincare που ”σκανάρουν” την επιδερμίδα και την αναλύουν. Στο μέλλον φαίνεται όμως πως το digital make-up θα έχει σίγουρα ενδιαφέρον και αμέτρητες δυνατότητες. Digital Beauty Advisors και digital beauty εμπειρίες έχουν γίνει σχεδόν αναπόσπαστο κομμάτι της βιομηχανίας ομορφιάς.

Η τεχνολογία δίνει μεγαλύτερες διαστάσεις στο μακιγιάζ, αλλά και στην περιποίηση, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι κάποια πράγματα που μας συνδέουν ουσιαστικά με τους experts είναι και θα είναι απαραίτητα και διαχρονικά. Και, ναι οφείλουμε να πειραματιζόμαστε και να ακολουθούμε την πορεία των αλλαγών που φέρνει η ζωή και η κάθε εποχή, αλλά δεν μπορεί σε καμία περίπτωση η αληθινή σύνδεση με τον όποιον ειδικό ή όποιο προϊόν ομορφιάς να αντικατασταθεί από ζωγραφισμένα pixels στο photoshop ή μια τέλεια αψεγάδιαστη επιδερμίδα σε μια καινοτόμα beauty εφαρμογή.

Εσείς τι λέτε;

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα