Λήγουν όντως τα σαμπουάν και τα conditioner; Και τι μπορεί να συμβεί αν τα χρησιμοποιήσουμε;
Credit: 123RF

Στην καθημερινή μας ρουτίνα ομορφιάς, τα σαμπουάν και τα conditioner σπάνια φτάνουν στο σημείο να λήξουν, αφού τα χρησιμοποιούμε τακτικά. Ωστόσο, τι συμβαίνει όταν ανακαλύπτουμε ένα ξεχασμένο σαμπουάν στο βάθος του ντουλαπιού; Είναι ασφαλές να το χρησιμοποιήσουμε, ή τα ληγμένα προϊόντα αποτελούν κίνδυνο για μαλλιά και επιδερμίδα;

Λήγουν πράγματι τα σαμπουάν και τα conditioner;

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, τα σαμπουάν και τα conditioner διαθέτουν ημερομηνία λήξης. Η διάρκεια ζωής τους είναι συνήθως από έξι μήνες έως μερικά χρόνια. Ένα ανοιχτό μπουκάλι σαμπουάν ή conditioner διαρκεί κανονικά από έξι μήνες έως έναν χρόνο. Αν ωστόσο δεν το έχουμε ανοίξει, μπορεί να διαρκέσει έως και δύο ή τρία χρόνια.

Τι μπορεί να συμβεί αν χρησιμοποιήσουμε ληγμένο σαμπουάν;

Όταν ένα σαμπουάν ή ένα conditioner έχει λήξει, έχει χάσει την αποτελεσματικότητά του, ενώ μπορεί επίσης να προκαλέσει ερεθισμούς. Τα ασταθή συστατικά μπορεί να οδηγήσουν σε ερεθισμούς, ξηρότητα, ξεφλούδισμα μέχρι και απώλεια μαλλιών. Επίσης, η αποσύνθεση των συστατικών μπορεί να δημιουργήσει μούχλα, προκαλώντας ερεθισμούς στο τριχωτό.

Πώς καταλαβαίνουμε ότι ένα προϊόν έχει λήξει;

Η παρακολούθηση της ημερομηνίας λήξης στη συσκευασία είναι η πρώτη ένδειξη. Επίσης, φυσικές αλλαγές στο προϊόν, όπως η αλλαγή χρώματος ή η αλλοίωση της υφής, μπορούν να υποδείξουν ότι το σαμπουάν ή το conditioner έχει λήξει. Άλλα σημάδια περιλαμβάνουν την απόσπαση των συστατικών, αλλαγές στην οσμή ή η εμφάνιση μούχλας.

Γενικά, αν ανακαλύψετε ένα ξεχασμένο προϊόν είτε σαμπουάν είτε shower gel, απλά ελέγξτε την ημερομηνία λήξης και τα σημάδια αλλοίωσης πριν το χρησιμοποιήσετε. Η καλή συντήρηση και το τακτικό καθάρισμα των ντουλαπιών σας μπορούν να σας προφυλάξουν από ανεπιθύμητες επιπτώσεις. Μην κάνετε πειράματα!

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα