L’Oréal Paris: Λανσάρει το διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα Stand Up ενάντια στην παρενόχληση σε δημόσιους χώρους
LOreal Paris Stand UP

H L’Oréal Paris γιορτάζει την 50ή επέτειο της εμβληματικής υπογραφής “Γιατί σου αξίζει” και συνεχίζει αδιάκοπα την προσπάθειά της να διαλύσει τα εμπόδια με μοναδικό στόχο της την ενδυνάμωση των γυναικών. Από την πρωτοποριακή επιστήμη και τις καινοτομίες που δίνουν αυτοπεποίθηση στις γυναίκες μέσω της ομορφιάς, έως την οικογένεια spokespersons με έμφαση στη διαφορετικότητα, η L’Oréal  Paris συνεχίζει τον αγώνα της ενάντια σε κάθε μορφή στερεότυπων προσφέροντας στις γυναίκες την αυτοπεποίθηση και τη δύναμη που χρειάζονται για να διεκδικήσουν τη θέση που αξίζουν στην κοινωνία. 

Συγκεκριμένα, η εταιρία επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της για προστασία της ατομικής αξίας μέσω του εκπαιδευτικού της προγράμματος Stand Up ενάντια στην παρενόχληση σε δημόσιους χώρους, σε συνεργασία με τη διεθνή ΜΚΟ Hollaback!. Όπως αποκαλύφθηκε σε μια δεύτερη έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ipsos*, αυτή η πρωτοβουλία παραμένει προτεραιότητα, με μία στις τρεις γυναίκες να έχουν βιώσει σεξουαλική παρενόχληση σε δημόσιο χώρο στο πλαίσιο της πανδημίας COVID-19.

 «Μου φαίνεται απίστευτο ότι η διάσημη υπογραφή μας έγινε 50 ετών, αλλά η αποστολή μας θα ολοκληρωθεί μόνο όταν δεν χρειάζεται πλέον να υπενθυμίσουμε στις γυναίκες την αξία τους. Είμαστε περήφανοι που συνεχίζουμε την υποστήριξή μας για αιτίες που καταπολεμούν τις διακρίσεις – μέσω προγραμμάτων όπως το Stand Up ενάντια στην παρενόχλησης σε δημόσιους χώρους – που είναι το κλειδί για την κατάρρευση των εμποδίων, δίνοντας στις γυναίκες την αυτοπεποίθηση και τη δύναμη να πάρουν τη θέση που τους αξίζει στην κοινωνία και να περπατήσουν ελεύθερα προς το πεπρωμένο τους», δήλωσε η Delphine Viguier-Hovasse, Global President της L’Oréal  Paris.

Όπως αποκάλυψε πρόσφατη έρευνα σε συνεργασία με την Ipsos*, η παρενόχληση σε δημόσιους χώρους παραμένει ζήτημα προτεραιότητας, ακόμη και στο πλαίσιο της πανδημίας COVID-19. Από την έναρξη της πανδημίας, μία στις τρεις γυναίκες έχει βιώσει τουλάχιστον μία εμπειρία σεξουαλικής παρενόχλησης, ένας στους δύο ερωτηθέντες πιστεύει ότι η πιθανότητα σεξουαλικής παρενόχλησης σε δημόσιο χώρο έχει αυξηθεί, ενώ το 42% των ερωτηθέντων έχουν βρεθεί μπροστά σε τουλάχιστον ένα περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης. 

  • Το 75% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι αποφεύγει ορισμένα μέρη (+ 10% σε σύγκριση με το 2019)
  • Το 59% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι προσαρμόζει τα ρούχα και την εμφάνισή του (+ 9% σε σύγκριση με το 2020) 
  • Το 54% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι αποφεύγει ορισμένα μέσα μεταφοράς (+ 10% σε σύγκριση με το 2020)

Αυτοί οι αριθμοί αντικατοπτρίζουν ένα νέο πλαίσιο που εισήγαγε μια αίσθηση διαδεδομένου κοινωνικού άγχους: το 72% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η χρήση μάσκας επιτρέπει στους θύτες να κρύβονται και να αισθάνονται άθικτοι.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kat Graham (@katgraham)

Προκειμένου να συνεχίσει να χτίζει ασφαλείς και χωρίς αποκλεισμούς χώρους για όλους, η L’Oréal Paris και οι ambassadors της ενθαρρύνουν το κοινό να συμμετάσχει στο κίνημα λαμβάνοντας την αντίστοιχη εκπαίδευση στο www.standup-greece.com και κάνοντας share περισσότερες πληροφορίες για την εκπαίδευση σε κοινωνικά δίκτυα, χρησιμοποιώντας ένα σχέδιο με τα 5Ds στο χέρι του καθώς και το hashtag #WeStandUp.

*Μεθοδολογία μελέτης

Η έρευνα αυτή διενεργήθηκε από την Ipsos για λογαριασμό της L’Oréal Paris, σε 8 χώρες σε όλον τον κόσμο: στον Καναδά, τη Γαλλία, την Ινδία***, την Ιταλία, το Μεξικό, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ. Σε καθεμία από τις χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα, ερωτήθηκαν 2.000 άτομα (1.250 γυναίκες και 750 άνδρες). Συνολικά, ερωτήθηκαν 15.500 άτομα, από τις 5 Φεβρουαρίου 2019 μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου 2019. Οι συνεντεύξεις διεξήχθησαν διαδικτυακά.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα