Κόκκινο κραγιόν στο ρεβεγιόν; Μην ετοιμαστείτε αν δεν διαβάσετε πρώτα αυτά τα tips!

Splash News / Ideal Image

Το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων απέχει μόλις δύο-τρεις μέρες και ακόμα κι αν δεν έχετε αποφασίσει τι θα φορέσετε, κατά πάσα πιθανότητα θα επιλέξετε κόκκινο κραγιόν για τα χείλη σας, aka το απόλυτο χρώμα της σεζόν.

Εκτός από πολύ κολακευτικό, σέξι και εντυπωσιακό, το κόκκινο κραγιόν όμως δεν είναι τόσο «χαριστικό» όσο ένα ανοιχτόχρωμο, για αυτό θα πρέπει να ξέρετε τα παρακάτω tips, ώστε να διατηρείτε το χρώμα στα χείλη σας άψογο όλη τη βραδιά.

Σίγουρα ξέρετε ήδη τα βασικά, που είναι η απολέπιση και η ενυδάτωση των χειλιών πριν ξεκινήσετε το μακιγιάζ. Μην τα ξεχνάτε, αλλιώς θα καταλήξετε με αντιαισθητικά ξερά σημεία στα χείλη σας, τα οποία αν επιλέξετε ματ υφή κραγιόν θα φαίνονται ακόμα πιο έντονα. Αν τα χείλη σας ξεραίνονται εύκολα, προτιμήστε ένα glossy ή ένα ενυδατικό, κρεμώδες κόκκινο κραγιόν.

Ξεκινήστε σχεδιάζοντας το περίγραμμα με ένα μολύβι στην ίδια απόχρωση με το κραγιόν, ώστε να μην «τρέξει». Τι γίνεται αν κάνετε λάθος στο σχήμα; Πολύ απλά σβήστε το μολύβι που βρήκε εκτός του περιγράμματος με μία μπατονέτα και έπειτα περάστε στο σημείο ένα μπεζ μολύβι ή λίγο concealer. Δεν θα φαίνεται τίποτα και θα λειτουργήσει και σαν highlighter.

Φυσικά μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας το κραγιόν για να το ανανεώνετε όταν χρειάζεται. Σε περίπτωση που βάλετε σταθερό, ματ, υγρό κραγιόν που στεγνώνει, πριν το ανανεώσετε, αφαιρέστε το, για να μην καταλήξετε με χείλη σαν.. «στόκο»!

Δεν έχετε κόκκινο κραγιόν στη συλλογή σας; Don’t worry, έχουμε να σας προτείνουμε τα καλύτερα!

lady-balls too facedMelted Matte, Too Faced στην απόχρωση Lady Balls (23,50)

 barredPure Color Love, Estee Lauder στην απόχρωση Bar Red (26)

 they-re-real-red-on-soft-matte-lip-colorThey’re Real! Red On ! – Soft Matte Lip Color, Benefit (20,9)

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram