Κιτρίνισμα στα νύχια: Από τι προκαλείται και πώς θα το αντιμετωπίσουμε;
Δύο χέρια γυναικεία χωρίς μανικιούρ
Credit: 123RF

Τα νύχια αποτελούν σημαντικό κομμάτι της εικόνας μας και η υγεία τους αντικατοπτρίζει την συνολική μας ευεξία. Ωστόσο, το κιτρίνισμα στα νύχια μπορεί να αποτελέσει πρόκληση για την αισθητική μας εμφάνιση και την αυτοπεποίθησή μας. Αλλά τι είναι αυτό που το προκαλεί και πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε;

Από τι κιτρινίζουν τα νύχια;

Κάπνισμα. Το κάπνισμα τσιγάρου μπορεί να προκαλέσει κιτρίνισμα στα νύχια λόγω του καπνού που αφήνει κατάλοιπα πάνω στην επιφάνεια του νυχιού.

Χρήση βαρέων χρωστικών νυχιών. Η συνεχής χρήση έντονων βερνικιών, ιδίως χωρίς τη χρήση βάσης, μπορεί να οδηγήσει σε κιτρίνισμα.

Αντιβιοτικά. Η μακροχρόνια χρήση ορισμένων αντιβιοτικών μπορεί και αυτή να οδηγήσει στο κιτρίνισμα των νυχιών ως παρενέργεια.

Πώς θα το αντιμετωπίσουμε;

Το κιτρίνισμα στα νύχια μπορεί να είναι ανησυχητικό και αισθητικά δυσάρεστο. Ορισμένοι από τους τρόπους για να το αντιμετωπίσουμε είναι οι εξής:

Χρήση λευκού αιθέριου ελαίου

Το λευκό αιθέριο έλαιο, όπως το λεμονέλαιο ή το αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου, μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση του κιτρινίσματος από τα νύχια. Απλώνουμε λίγο από αυτό σε όλη την επιφάνεια του νυχιού και το αφήνουμε να τα μαλακώσει πριν το αφαιρέσουμε με νερό.

Λευκαντικό νυχιών

Υπάρχουν ειδικά προϊόντα λευκαντικού νυχιών που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να αναζωογονήσουμε το χρώμα τους και να απαλλαγούμε από το κιτρίνισμα.

Βούρτσισμα με λεμόνι

Ένας ελαφρύς καθαρισμός με μία μικρή βούρτσα και λεμόνι μπορεί να βοηθήσει να απομακρύνουμε τα χρωστικά που προκαλούν το κιτρίνισμα.

Συνολικά, η καλή υγιεινή των νυχιών και η αποφυγή παραγόντων που προκαλούν χρωστικά μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του κιτρινίσματος στα νύχια. Εάν το πρόβλημα συνεχίζεται όμως ή είναι έντονο, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο!

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα