Κι όμως η μουσική επηρεάζει την επιδερμίδα

Photo by Vidar Nordli Mathisen

Δεν είναι μυστικό. Όταν νιώθουμε όμορφα, δείχνουμε και πιο όμορφες. Όταν χαμογελάμε με την καρδιά μας, είμαστε πάντα πιο λαμπερές. Η διάθεση μας λοιπόν είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την εμφάνισή μας. Το πώς αισθανόμαστε λοιπόν μπορεί να επηρεαστεί από διάφορους παράγοντες με έναν από τους κυριότερους, τη μουσική.

Η μουσική έχει τη δύναμη να επηρεάζει τη διάθεσή μας με πολλούς τρόπους: μπορεί να μας κάνει χαρούμενους και γεμάτους ενέργεια ή να μας χαλαρώσει και να μας ηρεμήσει.

Γνωρίζατε όμως πως το να ακούμε μουσική, έχει εξαιρετικά οφέλη -μεταξύ άλλων- ακόμη και στην εμφάνιση της επιδερμίδας μας; Κι όμως!

Αποτρέπει τη φλεγμονή

Το να ακούτε χαλαρωτική μουσική θα σας βοηθήσει να ρίξετε τα επίπεδα του άγχους βοηθώντας ταυτόχρονα να χαλαρώσουν οι μυς σας, θα αυξήσει τη ροή του αίματος και θα μειώσει και τα επίπεδα φλεγμονής στο σώμα σας – αυτό σημαίνει αυτόματα και λιγότερες πιθανότητες να βγάλετε κάποιο σπυράκι.

Μειώνει το πρήξιμο των ματιών και τους μαύρους κύκλους

Καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, σημαίνει λιγότερο πρήξιμο στο σώμα, συμπεριλαμβανομένης και της περιοχής των ματιών. Ακόμα, ορισμένοι τύποι χαλαρωτικής μουσικής καταπολεμούν την αϋπνία, δίνοντας στο σώμα σας την ευκαιρία να ξεκουραστεί αλλά και να “ανασυνταχθεί”. Περισσότερος και πιο ποιοτικός ύπνος σημαίνει λιγότεροι μαύροι κύκλοι.

Ενισχύει τη ντοπαμίνη

Μήπως σας έχει τύχει να νιώσετε ρίγος ακούγοντας ένα αγαπημένο σας τραγούδι; Το ρίγος αυτό είναι στην πραγματικότητα μία δόση ντοπαμίνης (της ορμόνης που είναι υπεύθυνη για τα όμορφα συναισθήματα). Κι αυτή η ντοπαμίνη απελευθερώνεται στο σώμα. Έτσι νιώθετε πιο χαρούμενες και δείχνετε και πιο λαμπερές.

Έρευνες έχουν δείξει ότι όταν τραγουδάτε, γυμνάζετε και τους μυς του προσώπου.

Προτείνουμε να τραγουδάτε δυνατά σε κάθε ευκαιρία (ναι, ακόμα και στο ντους), μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες για πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας.

Εις το επανιδείν