Τι είναι το smirting και γιατί έχει κατακλύσει την Αθήνα;

Εδώ και ένα μήνα το κάπνισμα πλέον απαγορεύεται παντού σε δημόσιους χώρους στη χώρα μας κι οι Έλληνες προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Παρέες καπνιστών, ατμιστών και μη καπνιστών βγαίνουν σε μπαρ, χωρίζονται σε γκρουπάκια ανάλογα με το habit, βγαίνουν έξω για «ένα τσιγάρο» και γυρνάνε με τα μισά gossip να έχουν ειπωθεί εκτός μαγαζιού, με τους μέσα να έχουν βαρεθεί και τους έξω να έχουν περάσει μια διαφορετική βραδιά από τους υπόλοιπους. Ναι, το smirting ήρθε και στην Ελλάδα, μια fun κατάσταση που βιώνουν οι Ευρωπαίοι που τηρούν τον αντικαπνιστικό νόμο εδώ και χρόνια.

Την αρχή έκαναν οι Ιρλανδοί το 2004, όταν οι ιδιοκτήτες των pubs έφτιαξαν ειδικούς χώρους έξω από τα μαγαζιά για να καπνίζουν οι πελάτες τους πιο ευχάριστα. Σε αυτά τα κρύα, χωρίς μουσική και χωρίς πολλά φώτα στενάκια(σε κάποια είχαν βάλει και μαξιλαράκια για να κάθεσαι), οι καπνιστές έβγαιναν για «μια τζούρα» κι έμεναν έξω για 2-3 τσιγάρα αφού είχαν πιάσει κουβέντα με τους υπόλοιπους καπνιστές και σε πολλές ποεριπτώσεις φλέρταραν. Το habit τους τούς έδινε αφορμή για κουβέντα, τους ένωνε και τους έδινε αυτοπεποίθηση.

Το smirting, όπως καταλαβαίνεις, είναι το flirt που γίνεται ενώ καπνίζεις (smoking) κι ενώ σου έχουν απαγορεύσει να καπνίσεις σε ένα συγκεκριμένο κλειστό χώρο. Έτσι «εξόριστος» όπως νιώθεις βρίσκεις συμπαράσταση σε αυτόν –που δεν είχες εντοπίσει μέσα στο μαγαζί με τόσο κόσμο- που καπνίζει δίπλα σου.

Η Αθήνα πλέον φλερτάρει με ένα τσιγάρο στο χέρι φέρνοντας το smirting στα ελληνικά δεδομένα και κάνοντας μια «άβολη» κατάσταση πιο διασκεδαστική. Δεν είναι ελληνική πρωτιά, αλλά δεν θα ήταν περίεργο αν οι Έλληνες μη καπνιστές έτσι μόνοι τους που κάθονται στα μπαρ ξεκινήσουν νέο trend στο flirt τύπου «θέλεις να περιμένουμε μαζί τους άλλους μέχρι να καπνίσουν;».

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα