Search
Close this search box.
Σουβλάκι ψαρονέφρι για πάρτυ

1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και, μόλις ζεσταθεί λίγο, προσθέτουμε το κρέας, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το χυμό και το αλάτι. Σκεπάζουμε για 5-8 λεπτά.

2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σε μία άκρη της κατσαρόλας το ginger και την πιπεριά και ψήνουμε με σκεπασμένο καπάκι για άλλα 5 λεπτά.

3. Αποσύρουμε το κρέας με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το μπαλσάμικο. Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε.

4. Αφήνουμε 10 λεπτά ή μέχρι να καραμελώσει η σάλτσα μας.

5. Μόλις κρυώσει λίγο, τη βάζουμε στο multi και τη λιώνουμε. Την περιχύνουμε πάνω από το κρέας, ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

6. Στη συνέχεια, περνάμε 2 κυβάκια σε κάθε καλαμάκι bamboo. Σερβίρεται κρύο.

7. Εάν θέλουμε να τα σερβίρουμε ζεστά, τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, πάνω σε ταψί, για 5 λεπτά.

 

ΥΛΙΚΑ:

4-6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κιλό ψαρονέφρι κομμένο σε κυβάκια
1 φλυτζάνι χυμό βερύκοκο
Αλάτι
100 γρ. Ginger κομμένο julienne
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
1/2 φλυτζάνι μαλακιά καστανή ζάχαρη
4 κοτ. σούπας ξύδι μπαλσάμικο
20-24 μεσαία καλαμάκια bamboo

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα