Search
Close this search box.
Σοκολατάκια με γεύση φράουλας

1. Σε μια κατσαρόλα με χονδρό πάτο βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα, την ζάχαρη, την γλυκόζη και το βούτυρο και περιμένουμε να ζεσταθεί.

2. Σε ένα μπολάκι βάζουμε κρύο νερό και βουτάμε τα φύλλα ζελατίνας να μουλιάσουν.

3. Ανακατεύουμε το μίγμα μας συνέχεια μέχρι να λιώσει το βούτυρο και η ζάχαρη για περίπου 4-5 λεπτά.

4. Όταν δούμε ότι το μείγμα μας αρχίζει και ελαφρώς κολλάει (ένα στάδιο πριν βράσει)βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης ένα – ένα, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από την φωτιά.

5. Σε αυτό το σημείο ρίχνουμε μέσα την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιόμορφο.

6. Προσθέτουμε το essense και το χρώμα ζαχαροπλαστικής .

7. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε σε ένα τετράγωνο ταψί στο οποίο έχουμε βάλει λαδόκολλα, αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για 10-12 ώρες.

8. Τα βγάζουμε από το ταψί  την επόμενη μέρα και κόβουμε κομμάτια και τα βουτάμε αμέσως στη ζάχαρη άχνη.

9. Τα τινάζουμε και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

ΥΛΙΚΑ:

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 κ.σ. γλυκόζη
100 γρ. βούτυρο
2 φύλλα ζελατίνης
180 γρ. άσπρη σοκολάτα
2 κ.σ essence κεράσι
1-2 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής
2 φλυτζάνια ζάχαρη άχνη (για πασπάλισμα)
 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα