Υλικά για 6 άτομα:
1 μεγάλο μπρόκολο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 πατάτα
4 κ.σ ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
ζωμός λαχανικών
Εκτέλεση:
– Ψιλοκόβετε τα λαχανικά σας.
– Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα.
– Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και την πατάτα.
– Προσθέτετε το ζωμό λαχανικών και αφήνετε να βράσει.
– Όταν η πατάτα μαλακώσει ρίχνετε το μπρόκολο και αφήνετε για άλλα 2 λεπτά να βράσει.
– Πολτοποιείτε τη σούπα και αν χρειάζεται προσθέτετε νερό.
– Δοκιμάζετε και αλατοπιπερώνετε.
– Σερβίρετε ζεστή με 1-2 κριτσίνια.
Tip: Η συνταγή είναι του Κωνσταντίνου Ξένου -Κλινικός Διαιτολόγος και Διατροφολόγος.
Μια ματιά εδώ: Η συνταγή της Μαρίας Ηλιάκη για λαχταριστούς λουκουμάδες