Σε ποιες περιπτώσεις δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε ξύδι για την καθαριότητα του σπιτιού;

Το ξύδι είναι το καλύτερο φυσικό καθαριστικό. Αν επιλέγετε να καθαρίζετε τα τζάμια ή τις επιφάνειες με ξύδι, τότε ίσως έχετε δοκιμάσει και ειδικά προιόντα καθαριότητας με ξύδι. Μπορεί το ξύδι να είναι ιδανικό για την καθαριότητα του σπιτιού, όμως τα υγρά καθαριστικά ξυδιού είναι τελείως διαφορετικά προϊοντα. Για αυτό χρειάζεται προσοχή για το πώς θα τα χρησιμοποιήσετε.

Η διάφορα του υγρού καθαριστικού ξυδιού και του ξυδιού έγκειται στα επίπεδα οξύτητας, με το πρώτο να είναι μέχρι και 20 φορές πιο δυνατό.

Πότε δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το ξύδι καθαρισμού;

Τα καθαριστικά με ξύδι χρειάζονται προσοχή αφού μπορεί να δημιουργήσουν λεκέδες (όπως και το ξύδι). Ποτέ μην καθαρίσετε με ξύδι το μάρμαρο, γρανίτη και πέτρινες επιφάνειες, γιατί το οξύ μπορεί να χαλάσει την λάμψη της πέτρας.

Επίσης, μην καθαρίζετε τα μαχαίρια με ξύδι ούτε τους λεκέδες από αυγό, καθώς το οξύ θα αντιδράσει με το αυγό και τότε θα αφαιρεθεί πιο δύσκολα. Μην το χρησιμοποιήσετε στο σίδερο, επειδή μπορεί να χαλάσει την συσκευή.Τέλος, δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε το ξύδι καθαρισμού σε ξύλινα έπιπλα, γιατί μπορεί να καταστρέψει την επένδυση.

 

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα