Search
Close this search box.
Ρολό τσουρέκι με κανέλα

1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χλιαρό γάλα με την μαγιά, ρίχνουμε λίγο αλεύρι μέχρι να γίνει χυλός  και το σκεπάζουμε  για 10.

2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη στο λιωμένο βούτυρο και μόλις ανακατευτεί καλά προσθέτουμε το αβγό και το αλάτι.

3. Προσθέτουμε το μείγμα στον χυλό και αρχίζουμε να προσθέτουμε αλεύρι σταδιακά μέχρι να έχουμε μία μαλακιά ζύμη.

4. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1-1½  ώρα.

5. Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με την κανέλα και ανακατεύουμε.

6. Όταν φουσκώσει η ζύμη μας την ανοίγουμε σε σχήμα παραλληλόγραμμο αλείφουμε με το βούτυρο  και προσθέτουμε τη ζάχαρη με τη κανέλλα.

7. Τυλίγουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο ρολό την κόβουμε και ψήνουμε τα ρολά μας, πάνω -κάτω στους 180°C για 20’ – 25’ λεπτά.

ΥΛΙΚΑ:

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 ml γάλα φρέσκο
40 γρ. μαγιά νωπή
100 γρ. βούτυρο
1 αβγό
4 κ.σ. ζάχαρη
½ κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση ½ φλιτζ. ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα