Ραδιοφωνικό Θέατρο: Ο Πάνος Βλάχος και ο Πέτρος Λαγούτης κάνουν τέχνη στα χρόνια του κορωνοϊού

Το ραδιοφωνικό θέατρο είναι μια καθαρά ακουστική παράσταση. Χωρίς οπτικά ερεθίσματα, αναπτύσσεται μέσα από το διάλογο, τη μουσική και τα ηχητικά εφέ. Ο ακροατής έχει την ελευθερία να «δει» τους ήρωες και την ιστορία χρησιμοποιώντας τη φαντασία του. Η μακρά παράδοση του ραδιοφωνικού θεάτρου σήμερα αναβιώνει και ανανεώνεται. Μέσα σ’ ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, η τέχνη έχει στόχο να δημιουργήσει εκείνους τους δεσμούς που θα μας κρατήσουν ενωμένους. Τα σύγχρονα ελληνικά έργα είναι έτοιμα να χαράξουν τη δική τους πορεία κρατώντας ζωντανή την τέχνη του θέατρου σε μια ιδιαιτέρως φορτισμένη περίοδο.

Από 17 Δεκεμβρίου θα έχουμε την δυνατότητα να δούμε το πάντρεμα η τέχνη του θεάτρου με το πιο σαγηνευτικό επικοινωνιακό μέσο, το ραδιόφωνο στο www.iroes.art. Η παράσταση που ανυπομονούμε να “δούμε” κατά την εορταστική περίοδο είναι “Το Πάτωμα” της Ζέτης Φίτσιου με πρωταγωνιστές δύο αγαπημένες περσόνες της έντεχνης κουλτούρας, τον Πάνο Βλάχο και τον Πέτρο Λαγούτη.

petros lagoutis, panos vlachos, radio theater

 

Λίγα λόγια για το έργο

Σ’ ένα δυστοπικό περιβάλλον, δύο άνδρες “συναντιούνται”, όμως δεν μπορούν να ιδωθούν. Ο ένας περπατά στην επιφάνεια του πατώματος, ενώ ο άλλος βρίσκεται από κάτω, καθώς το πάτωμα τον έχει καταπιεί. Ο «κάτω» ζητά από τον «πάνω» να τον βοηθήσει για να βγει. Είναι όμως ο άνδρας της επιφάνειας διατεθειμένος να προσφέρει τη βοήθειά του στον παγιδευμένο άνδρα; Θα θελήσει το πάτωμα να ανοίξει για να τον βγάλει από μέσα του; Οι ισορροπίες αλλάζουν συνεχώς και η φυσική υπεροχή του ενός αρχίζει να γίνεται πλεονέκτημα του άλλου. Ποιος βρίσκεται τελικά στο φως και ποιος στο σκοτάδι;

Σκηνοθετικό σημείωμα

Το «Πάτωμα» της Ζέτης Φίτσιου είναι ένα κείμενο σαγηνευτικό μέσα στην καθαρότητά του. Μιλάει για το χθες και το αύριο του ανθρώπου και κυρίως για το σκοτεινό του σήμερα. Η ραδιοφωνική απόδοση του «Πατώματος» στοχεύει να πυροδοτήσει εικόνες και σκέψεις πάνω σε έννοιες όπως η εμπιστοσύνη, η αλληλοβοήθεια, η ανθρωπιά και να ενθαρρύνει τους ακροατές να κατανοήσουν τις ζωές των δύο κεντρικών χαρακτήρων που περιβάλλονται από μια ατμόσφαιρα «λογικού παραλόγου», μια ατμόσφαιρα ολοένα και περισσότερο γνώριμη στους περισσότερούς μας τα τελευταία χρόνια.    

Παίζουν: Πάνος Βλάχος, Πέτρος Λαγούτης
Έργο: 
Ζέτη Φίτσιου
Σκηνοθεσία: 
Ανδρέας Φλουράκης
Επιμέλεια ηχητικού, σχεδιασμός ήχου: 
Διαμαντής Καραναστάσης
Βοηθός παραγωγής: 
Ειρήνη Σαμαρτζή
Παραγωγή: 
ΑΕΙΡΕΙΤΗ

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα