Για την ζύμη:
Σε ένα μπoλ ανακατεύουμε το ανθρακούχο νερό και το καλαμποκέλαιο και προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι, ζυμώνουμε καλά και σχηματίζουμε δυο μπάλες τις οποίες αφήνουμε να ξεκουραστούν σε ένα μεγάλο μπoλ, σκεπασμένες για 1 ώρα περίπου.
Στην συνέχεια, τις ανοίγουμε με έναν πλάστη πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και με την βοήθεια ενός πινέλου πασπαλίζουμε την λιωμένη μαργαρίνη και το τυλίγουμε πολύ σφιχτά σε ρολό (να γίνει σαν ένας σωλήνας). Στην συνέχεια παίρνουμε την μια άκρη (από τον σωλήνα) και την στρίβουμε μέχρι σχηματιστεί ένα σαλιγκάρι, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 4-5 ώρες πριν ανοίξουμε το φύλλο μας.
Αλείφουμε με μαργαρίνη ένα στρογγυλό πυρίμαχο ή ένα ταψί και τοποθετούμε μέσα την γέμιση από σπανάκι και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο μας, ξανά αλείφουμε με μαργαρίνη και ψήνουμε στους 200C βαθμούς για περίπου 30-40 λεπτά ή μέχρι να πορτοκαλίσει η ζύμη μας.
Για την γέμιση:
Ζεματάμε το σπανάκι και το αφήνουμε να κρυώσει. Στην συνέχεια το στραγγίζουμε πολύ καλά.
Σε ένα μπoλ ανακατεύουμε το πράσο , τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο με το ελαιόλαδο, αλατίζουμε, βάζουμε το πιπέρι και το σιμιγδάλι.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το πολύ καλά στραγγισμένο σπανάκι, ανακατεύουμε πολύ καλά και το βάζουμε μέσα στο ταψί με την ζύμη.
ΥΛΙΚΑ:
1/2 φλυτζάνι σόδα (ανθρακούχο νερό)
5 κ.σ καλαμποκέλαιο
1/2 – 2 φλυτζάνια αλεύρι (για όλες τις χρήσεις )
λίγο αλάτι
1/3 φλυτζάνι λιωμένη μαργαρίνη Για τη γέμιση: 1 κιλό σπανάκι
1 πράσο (ψιλοκομμένο σε ροδέλες)
3 φρέσκα κρεμιδάκια (ψιλοκομμένα)
1 ματσάκι άνηθο
1/4 φλυτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι
2 κσ. χονδρό σιμιγδάλι