Μους εσπρέσσο

1. Λιώνουμε τη σοκολάτα μας σε bain marie. Ταυτόχρονα σε ένα μπoλ χτυπάμε τα 6 ασπράδια για περίπου 4 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη και χτυπάμε για άλλα 3-4 λεπτά. Στο τέλος βάζουμε τη μία βανίλια, ανακατεύουμε 2 γύρους και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο.

2. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους για 2 λεπτά πριν προσθέσουμε 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα, προσθέτουμε τον espresso (υγρό καφέ) την άλλη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να γίνει αφράτη κρέμα.

3. Ρίχνουμε την πλέον χλιαρή λιωμένη σοκολάτα στο μπολ με τους κρόκους και ανακατεύουμε (σε αυτή τη φάση θα πέσει ο αφρός κάτι το οποίο δεν μας πειράζει).

4. Προσθέτουμε την σαντιγύ και ανακατεύουμε απαλά. Μόλις ενωθούν τα υλικά μας κατεβάζουμε σταδιακά την μαρέγκα (μίγμα 1) και ανακατεύουμε σιγά για να μην χάσουμε τον αέρα. Μόλις ενωθούν τα υλικά ρίχνουμε το μείγμα μας σε ποτηράκια ή σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ και το βάζουμε αμέσως στο ψυγείο.

5. Το σερβίρουμε μετά 8 ώρες.

ΥΛΙΚΑ:

6 Ασπράδια
1/4 Φλιτζάνι ζάχαρη και 4 κ.σ Ζάχαρη
2 κ.σ Υγρή βανίλια (ή αλλιώς 2 βανίλιες)
6 Κρόκοι
2 Δόσεις espresso 
250 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα
350ml Κρέμα γάλακτος (χτυπημένη σε σαντιγύ)

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα