Search
Close this search box.
Μηλόπιτα

1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και την επίσης κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη.

2. Προσθέτουμε το βούτυρο και ζυμώνουμε πολύ καλά, στη συνέχεια ρίχνουμε το νερό και τη βανίλια και σχηματίζουμε μια μπάλα, την απλώνουμε σε ένα ταψί στεφάνι, τρυπάμε τον πάτο με ένα πιρούνι και τη βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 15 λεπτά.

3. Κατόπιν τη βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί στους 180οC βαθμούς για περίπου 30-35 λεπτά (εάν φουσκώσει ο πάτος κατά τη διάρκεια του ψησίματος την ξανατρυπάμε, ίσως και 2 φορές εάν χρειαστεί).

4. Εντωμεταξύ ξεφλουδίζουμε τα μήλα μας και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια, τα τοποθετούμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τις σταφίδες, 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη, το χυμό από 1/2 λεμόνι 1/2 κ.γ κανέλα, τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε για περίπου 20-30 λεπτά (θα αφήσουν λίγα υγρά). Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ένα άλλο δοχείο που τους προσθέτουμε το 1 φλιτζάνι ζάχαρη και τις 2 κ.γ κανέλα.

5. Τα ανακατεύουμε καλά και τα προσθέτουμε στην ψημένη πια ζύμη.

6. Όσο περιμένουμε τα μήλα, τοποθετούμε όλα τα υλικά για τη φρυγανιά στο multi μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη πούδρα, την τοποθετούμε πάνω από τα μήλα και ψήνουμε περίπου για 40-45 λεπτά μέχρι να δούμε σε διάφορα σημεία λίγο καραμελωμένo υγρό.

Το tip της συνταγής: Η μηλόπιτα μας σερβίρετε χλιαρή

 

ΥΛΙΚΑ:


Για τη ζύμη 3 φλυτζάνια αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
200γρ. βούτυρο (κομμένο σε μικρά κυβάκια)
1/3 φλιτζανιού κρύο νερό
1 βανίλια
Για τη γέμιση 4-5 κόκκινα μήλα
½ φλιτζάνι σταφίδα
½ φλυτζάνι ζάχαρη
½ χυμό λεμόνι
1/2 κ.γ. κανέλα
1 φλυτζάνι ζάχαρη
2 κ.γ. κανέλα
Για τη φρυγανιά 1 φλυτζάνι αλεύρι
1 1/2 κ.γ. κανέλα
½ φλυτζάνι μαύρη ζάχαρη
80 γρ. βούτυρο

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα