Έρχεται με δύναμη από τη Βόρεια και τη Δυτική Πελοπόννησο και διεκδικεί επάξια έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στις σούπερ τροφές της εποχής μας.
Η Κορινθιακή σταφίδα, αποτελεί ένα απόλυτα αγνό προϊόν, μια και κατά την παραγωγή και την επεξεργασία της δεν χρησιμοποιείται απολύτως κανένα πρόσθετο, ενώ η ξήρανσή της, γίνεται κυρίως στον ήλιο σε μέτριες πάντα θερμοκρασίες.
Ας δούμε αναλυτικά τα οφέλη της:
– Είναι μια σούπερ πηγή αντιοξειδωτικών και πολυφαινολικών συστατικών. Για όσες δεν το γνωρίζετε, οι πολυφαινόλες έχουν αντιοξειδωτική δράση -προστατεύουν την LDL χοληστερόλη από την οξείδωση, μειώνουν σημαντικά τη χοληστερόλη που εναποτίθεται στους ιστούς, εξαλείφουν την αθηρωματική πλάκα στα αγγεία και τον κίνδυνο καρδιοπαθειών.
– Έχει αντικαρκινική δράση.
– Περιέχει σε πολύ μεγάλες ποσότητες ιχνοστοιχεία -μαγνήσιο, ψευδάργυρο και κάλιο, που ρυθμίζουν καταλυτικά την αρτηριακή πίεση.
– Φημίζεται για την αντιμικροβιακή και αντιβακτηριακή δράση της.
– Διαθέτει πολύ υψηλό ποσοστό διαιτητικών ινών -βοηθούν σημαντικά στην καλή λειτουργία του εντέρου.
Tip: Καταναλώνοντας δύο κουταλιές της σούπας την ημέρα, καλύπτετε το 1/3 των αναγκών του οργανισμού σας σε φρούτα.
Διαβάστε εδώ: Φιστίκια Αιγίνης: Γιατί συγκαταλέγονται στις σούπερ τροφές