Search
Close this search box.
Κέικ βανίλιας με βουτυρόκρεμα

Για το κέικ:

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180οC.

2. Χτυπάμε το βούτυρο για περίπου 3 λεπτά μέχρι να ασπρίσει, ρίχνουμε την ζάχαρη και την βανίλια σταδιακά και συνεχίζουμε το χτύπημα.

3. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και μόλις ενωθούν τα υλικά ρίχνουμε το γάλα σε 3 δόσεις, στην συνέχεια το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε για άλλα 4 λεπτά.

4. Βάζουμε το μίγμα μας σε 2 μακρόστενα ταψάκια του κέικ τα οποία έχουμε βουτυρώσει πολύ καλά.

5. Ψήνουμε για 35-40 λεπτά.

Για τη βουτυρόκρεμα:

1. Σε άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο περίπου 4 λεπτά μέχρι ασπρίσει, προσθέτουμε την κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη, την βανίλια και το ξύσμα και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 3 λεπτά.

2. Την βάζουμε σε ένα κορνέ και μόλις κρυώσουν τα κέικ τοποθετούμε την βουτυρόκρεμα από πάνω.

ΥΛΙΚΑ:

Για το κέικ
250 γρ. βούτυρο 
3 φλυτζάνια ζάχαρη
1 κ.σ υγρή βανίλια
4 αυγά
1 φλυτζάνι γάλα
500 γρ. αλεύρι
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ 

Για τη βουτυρόκρεμα 300 γρ. βούτυρο
600 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ υγρή βανίλια
Ξύσμα από 1/2 λεμόνι

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα