Για το κέικ:
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180οC.
2. Χτυπάμε το βούτυρο για περίπου 3 λεπτά μέχρι να ασπρίσει, ρίχνουμε την ζάχαρη και την βανίλια σταδιακά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
3. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και μόλις ενωθούν τα υλικά ρίχνουμε το γάλα σε 3 δόσεις, στην συνέχεια το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε για άλλα 4 λεπτά.
4. Βάζουμε το μίγμα μας σε 2 μακρόστενα ταψάκια του κέικ τα οποία έχουμε βουτυρώσει πολύ καλά.
5. Ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
Για τη βουτυρόκρεμα:
1. Σε άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο περίπου 4 λεπτά μέχρι ασπρίσει, προσθέτουμε την κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη, την βανίλια και το ξύσμα και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 3 λεπτά.
2. Την βάζουμε σε ένα κορνέ και μόλις κρυώσουν τα κέικ τοποθετούμε την βουτυρόκρεμα από πάνω.
ΥΛΙΚΑ:
Για το κέικ
250 γρ. βούτυρο
3 φλυτζάνια ζάχαρη
1 κ.σ υγρή βανίλια
4 αυγά
1 φλυτζάνι γάλα
500 γρ. αλεύρι
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
Για τη βουτυρόκρεμα 300 γρ. βούτυρο
600 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ υγρή βανίλια
Ξύσμα από 1/2 λεμόνι