Search
Close this search box.
Ice ice baby: Παγωτό λεμόνι με βασιλικό

Υπέροχα δροσερό και ελαφρύ, και τόσο εύκολο στην παρασκευή του, αυτό το παγωτό λεμόνι θα σας ξαφνιάσει ευχάριστα χάρη στο διακριτικό άρωμα του βασιλικού. Το απόλυτα καλοκαιρινό επιδόρπιο ταιριάζει τέλεια μετά από ένα γεύμα με θαλασσινά. Τι κι αν ακόμη είμαστε στην πόλη; Η ώρα των καλοκαιρινών διακοπών πλησιάζει! Η Άντα Πλαϊνάκη μέσα από το blog της, New Sweets On The Blog, μας δίνει και αυτό το Σάββατο την πιο γλυκιά συνταγή.

 

Υλικά (για 1 λίτρο, περίπου)

1 χούφτα φρέσκα φύλλα βασιλικού

1 κούπα ζάχαρη

½ κούπα χυμό λεμόνι (2-3 λεμόνια περίπου)

2 2/3 κούπας κρέμα γάλακτος

ξύσμα από 2 λεμόνια

Εκτέλεση

1. Ψιλοκόβουμε με το χέρι τα φυλλαράκια του βασιλικού. Τα βάζουμε μαζί με τη ζάχαρη σε ένα μπολ και με τα δάκτυλα τρίβουμε απαλά για να ελευθερώσει ο βασιλικός το άρωμα του. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού ανακατεύουμε καλά, και το αφήνουμε σκεπασμένο στην άκρη για μία ώρα.

2. Προσθέτουμε την κρέμα και στη συνέχεια σουρώνουμε το μείγμα για να βγάλουμε τα φύλλα του βασιλικού. Τέλος, προσθέτουμε και το ξύσμα λεμονιού.

3. Το βάζουμε σε μεταλλικό, κατά προτίμηση, σκεύος και το τοποθετούμε στην κατάψυξη. Για να γίνει αφράτο το παγωτό μας, μπορούμε να το βγάζουμε από την κατάψυξη, κάθε μία ώρα περίπου και να το ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε 2-3 φορές μέχρι το παγωτό μας να παγώσει τελείως. Το αφήνουμε στην κατάψυξη όλη τη νύχτα.

Καλή απόλαυση!

 

 

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα