Η συγκλονιστική επιστολή της μητέρας που έχασε παιδιά και σύζυγο στις πυρκαγιές

Η Εβίτα Φύτρου είναι ένα από τα θύματα των πυρκαγιών στις περιοχές της ανατολικής Αττικής που ήδη έχουν πάρει τη ζωή δεκάδων συνανθρώπων. Η ιστορία της άφησε τους πάντες συγκλονισμένους από την πρώτη στιγμή, καθώς έχασε την ζωή της πέφτοντας φλεγόμενη στη θάλασσα από ένα γκρεμό προκειμένου να σωθεί από την πύρινη λαίλαπα. Ο πατέρας της, ο 54χρονος Γρηγόρης Φύτρος και ο 11χρονος Ανδρέας αγνοούνταν αλλά τελικά βρέθηκαν απανθρακωμένοι αργότερα.

Η μητέρα που έλειπε στην Αθήνα την ώρα που ξέσπασαν οι πυρκαγιές και επέζησε, κλήθηκε να αναγνωρίσει τη σορό της κόρης της Εβίτας, αλλά και τις απανθρακωμένες σορούς του συζύγου της και τους γιου της.

Ο δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαπαναγιώτου, προσωπικός φίλος της οικογένειας Φύτρου, διάβασε ένα κομμάτι από την επιστολή που του έστειλε η μητέρα των δύο ανήλικων παιδιών.

«Προσπαθώ να μοιάσω στην κορούλα μου, που ήταν πάντα μαχήτρια και κατάφερνε να το αποδεικνύει με κάθε τρόπο. Ξέρω ότι ο Γρηγόρης θα έκανε ό,τι καλύτερο για να σωθούν. Το ότι δεν τα κατάφερε ήταν απλά θέληση του Κυρίου. Ακούω στα αφτιά μου την γλυκά τρεμάμενη φωνούλα του Ανδρέα: «Φοβάμαι μανούλα, ανησυχώ πολύ, θα φανώ δυνατός, αλλά εσύ μην έρθεις μαμά. Θέλω να μην έρθεις, είναι όλα κλειστά, δεν θα τα καταφέρεις». Προσπάθησα να φτάσω κοντά τους, τέσσερις ώρες προσπαθούσα με κάθε τρόπο να πλησιάσω. Όταν εγκατέλειψα την προσπάθεια, σκεπτόμενη ότι θα ήταν καλύτερα να μην κινδυνεύσω κι εγώ, ώστε να μπορώ να βοηθήσω αν χρειαστεί. Δεν έχω λόγια. Όταν θα καταφέρω να αναγνωρίσω και τα αγόρια μου -γιατί ο κρατικός μηχανισμός και σε αυτό έχει χάσει τον μπούσουλα- θα σας πω με βεβαιότητα ότι έχασα τα πάντα. Να αγκαλιάζετε τα παιδιά σας κάθε μέρα», έγραψε μεταξύ άλλων στην επιστολή της που φέρνει δάκρυα στα μάτια όλων. Ό,τι και να πούμε είναι λίγο και περιττό μπροστά σε αυτή την τραγωδία της οικογένειας.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα