1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς.
2, Χτυπάμε το βούτυρο πολύ καλά (2-3′) μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη και τη βανίλια, τα χτυπάμε για άλλα 2-3′. Ρίχνουμε το αυγό και μόλις ανακατευτούν καλά, προσθέτουμε σταδιακά το κοσκινισμένο αλεύρι και την κανέλλα. Μολις σχηματιστεί η ζύμη μας περιχινουμε με τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε μεχρι να αποκτήσουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.
3. Σε μία αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη μας και σχηματίζουμε με την βοήθεια τον coupe-pâte τα σχέδια.
4. Τα τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα, σε ταψί της επιλογής μας και τα ψήνουμε για 10-12′.
5. Μολις κρυώσουν τα κουλουράκια μας, τα ζωγραφίζουμε με τη κρέμα ζωγραφικής.
Για την κρέμα ζωγραφικής:
1. Χτυπάμε το ασπράδι πολύ καλά μέχρι να αποκτήσει την υφή κρέμας. Προσθέτουμε τη κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε για άλλο 1′.
2. Τοποθετούμε την κρέμα σε ένα κορνέ και ζωγραφίζουμε.
ΥΛΙΚΑ:
250γρ. βούτυρο
1 φλυτζ. ζάχαρη
1 κ.γ. βανίλια υγρή (ή σκόνη)
1 κ.γ. Κανέλλα
1 αυγό
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα (λιωμένη σε bain-marie) Για την κρέμα ζωγραφικής 1 ασπράδι αυγού
1.1/2 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη (ή 170γρ ζάχαρη άχνη)