Search
Close this search box.
Γιατί «όχι» στην απότομη απώλεια βάρους: Tips για σωστό αδυνάτισμα

Καλοκαίρι και τα λάθη και οι γρήγορες και επιπόλαιες κινήσεις δεν λείπουν από άτομα που θέλουν να χάσουν βάρος. Όποια δίαιτα και αν ακολουθείτε υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να κάνετε προκειμένου να μην κάνετε κακό στην υγεία σας και φυσικά για να είναι η διατροφή σας απολύτως σωστή.

O Δημήτρης Γρηγοράκης είναι Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος MSc και διευθυντής του Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ –ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ. Οι συμβουλές του για άψογο σώμα, χωρίς κόπο αλλά με τρόπο, θεωρούνται πάντα το καλύτερο δώρο.

dimitris grigorakis, diatrofologos

Γιατί «όχι» στην απότομη απώλεια βάρους…

  • Τα γρήγορα θεαματικά αποτελέσματα που προκύπτουν από ανορθόδοξες δίαιτες μπορεί να ανεβάσουν πρόσκαιρα την ψυχολογία, ωστόσο ακολουθούνται από επίσης γρήγορη επανάκτηση του βάρους!
  • Πολλές φορές οι ακολουθούμενες μέθοδοι για το γρήγορο αδυνάτισμα είναι πιο επικίνδυνες για την υγεία από την ίδια την παχυσαρκία! Η σταδιακή απώλεια σωματικού βάρους (1% σωματικού βάρους την εβδομάδα) που προέρχεται από ισορροπημένο σε θρεπτικά συστατικά διαιτολόγιο σε συνδυασμό με αυξημένα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας είναι και ο «ιδανικός» τρόπος αδυνατίσματος που θα επιφέρει και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

Η Σωστή λύση!

Στην προσπάθεια να μειώσουμε και να συντηρήσουμε σωστά το βάρος μας συμβάλει η κατανάλωση ποικιλίας τροφίμων από όλες τις ομάδες της διατροφικής πυραμίδας. Κανένα τρόφιμο δεν παχαίνει, όταν καταναλώνεται σε σωστή ποσότητα, ποιότητα και συχνότητα. Δηλαδή καθημερινή κατανάλωση άπαχων γαλακτοκομικών, λαχανικών και φρούτων, τα οποία προσφέρουν τα απαιτούμενα ποσά ιχνοστοιχείων, μετάλλων, βιταμινών και φυτικών ινών, που είναι απαραίτητα για την σωστή ρύθμιση όλων των μεταβολικών λειτουργιών του οργανισμού.

Το κρέας, δεν θα πρέπει να καταναλώνεται περισσότερο από 1-2 φορές την εβδομάδα, με έμφαση στην κατανάλωση λευκού κρέατος (κοτόπουλο, γαλοπούλα) μιας και έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη.

Η συχνή κατανάλωση ψαριών συνίσταται μιας και παρέχει στον οργανισμό πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα ω-3, που έχουν συσχετισθεί με την μείωση των επιπέδων λίπους. Επιπλέον, η πρόσθετη πηγή λιπαρών θα πρέπει να χρησιμοποιείται αποκλειστικά το ελαιόλαδο σε ελεγχόμενη όμως ποσότητα, λόγω του υψηλού θερμιδικού περιεχομένου. Τα όσπρια, τα δημητριακά/ζυμαρικά ολικής αλέσεως, τα φρούτα και τα λαχανικά θα πρέπει να καλύπτουν το μεγαλύτερο ποσοστό της καθημερινής διατροφής, με δεδομένη την υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες.

Τέλος, είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι τα γλυκά, τα λιπαρά τρόφιμα, τα αλκοολούχα ποτά και τα αναψυκτικά με ζάχαρη θα πρέπει να καταναλώνονται όσο το δυνατόν λιγότερες φορές, προκειμένου να μην προσλαμβάνεται περίσσεια λίπους και θερμίδων.

Διαβάστε ακόμη: 

DIY: Μια εύκολη μάσκα για λιπαρά μαλλιά

Μας ρωτήσατε: Θα φορέσω ένα φόρεμα με έντονα χρώματα. Τι χρώμα να βάψω τα νύχια μου;

…and it’s gone! Τα μαλλιά της Kylie δεν άντεξαν πολύ

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα