Search
Close this search box.
Γεμιστά

1. Αδειάζουμε τις ντομάτες, τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια, τις πιπεριές και ψιλοκόβουμε ο, τι έχουμε αδειάσει. Στη συνέχεια, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και τα αλατίζουμε ελαφρώς από μέσα. Δεν ξεχνάμε να προσθέσουμε και λίγη ζάχαρη μέσα στις ντομάτες.

2. Στη συνέχεια, ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε.

3. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι μαζί με το κρεμμύδι και προσθέτουμε τον μαϊντανό, τη ντομάτα και το πολτό ντομάτας.

4. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά (μελιτζάνα ντομάτα και κολοκύθι). Ανακατεύουμε ξανά, βάζουμε το αλάτι, το πιπέρι, το βασιλικό ή τη ρίγανη και το ρύζι και τα ψήνουμε για περίπου 5-7 λεπτά. Προσθέτουμε τις σταφίδες και τα κουκουναριά και γεμίζουμε τα λαχανικά μας. Βάζουμε λίγη ζάχαρη μέσα στις τομάτες πριν τις γεμίσουμε.

5. Βάζουμε τα γεμιστά λαχανικά σε ένα πυρίμαχο και προσθέτουμε τις πατάτες ανάμεσα στα λαχανικά, προσθέτουμε το χυμό τομάτας και λίγο νερό και αλάτι. Βάζουμε και  άλλο λίγο ελαιόλαδο πάνω από τα λαχανικά και τα ψήνουμε στους 200oC βαθμούς για 35 – 45 λεπτά.

ΥΛΙΚΑ:

3 ντομάτες
4 μελιτζάνες
8 κολοκύθια
4 πιπεριές
3 πατάτες
• ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι ( ψιλοκομμένο )
• 1 μάτσο μαϊντανό ( ψιλοκομμένο )
• 2 ώριμες ντομάτες ( ψιλοκομμένες )
• 2 κ.σ. πολτό ντομάτας
• 1 1/2 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα
• 1/2 φλιτζάνι (σταφίδα προαιρετικά)
• 1/2 φλιτζάνι (κουκουνάρι προαιρετικά)
• αλάτι πιπέρι βασιλικό ή ρίγανη
• λίγη ζάχαρη
• 250 γρ χυμό τομάτας

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα