Search
Close this search box.
Φανταστική συνταγή: Δείτε πώς να ετοιμάσετε στήθος μαύρου κοτόπουλου με sauce teriyaki & baby πατατούλες

Ο executive chef και ιδιοκτήτης των εστιατορίων Nice ’n’ Easy, Χρήστος Αθανασιάδης , μας συστήνει το μαύρο κοτόπουλο Νιτσιάκος με ιδιαίτερες συνταγές που δεν θα δυσκολευτείτε να δημιουργήσετε. Ο λόγος για να το προτιμήσετε; Μα, φυσικά, η υψηλή διατροφική του αξία και η ντελικάτη γεύση του. Υλικά 2 τμχ. στήθος από μαύρο κοτόπουλο 30 ml ελαιόλαδο 200 ml ζωμό κοτόπουλο 400 γραμμ. baby πατατούλες 6 πράσινα σπαράγγια 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομένα Αλάτι & πιπέρι Για την teriyaki sauce 120 ml sake (κρασί από ρύζι) 120 ml mirin (ξίδι από ρύζι) 40 ml soy sauce 20 γραμμ. μέλι Εκτέλεση Βάζουμε τις πατατούλες σε ένα κατσαρολάκι, τις σκεπάζουμε με νερό και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε και κόβουμε στη μέση. Zεματάμε σε νερό που βράζει για 2 λεπτά και τις αποσύρουμε σε λεκανάκι με κρύο νερό.  Σουρώνουμε και κόβουμε σε κομμάτια των 2 cm. Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πατατούλες μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τα σπαράγγια και το φρέσκο κρεμμύδι και αποσύρουμε. Για την teriyaki sauce βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα κατσαρολάκι, ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί το κορν φλάουρ και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε τα στήθη του μαύρου κοτόπουλου. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά τα στήθη, 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Σβήνουμε με το ζωμό κοτόπουλου, προσθέτουμε τη sauce teriyaki, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10-12 λεπτά ή μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία στη μέση του κρέατος να φτάσει τους 72οC. Απομακρύνουμε τα στήθη από το τηγάνι, δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη sauce να δέσει. Σερβίρουμε τα στήθη με τις baby πατάτες και τα σπαράγγια και περιχύνουμε με τη sauce teriyaki.]]>

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα