Search
Close this search box.
Φακές με καρότα και πορτοκάλι

1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μέσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σε αυτό προσθέτουμε το κρεμμύδι, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 1-3 λεπτά.

2. Προσθέτουμε το καρότο το αλάτι, το πιπέρι αφήνουμε για 2 λεπτά και ριχνουμε το χυμό πορτοκάλι , το ξίδι το θυμάρι και τα φύλλα δάφνης.

3. Μόλις βράσουν προσθέτουμε το χυμό τομάτας, τις φακές και το νερό, τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 40 λεπτά, ίσος στη πορεία να χρειαστεί να προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό.

Tip: είναι καλό οι φακές μας να είναι λίγο al dente.

ΥΛΙΚΑ:

1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο 
2 μεγάλα κρεμμύδια (λιωμένα στο μούλτι με λίγο νερό)
3-4 καρότα (τριμμένα στο τρίφτη)
αλάτι, πιπέρι 
1/2 φλιτζ. φρεσκοστυμμένο πορτοκάλι 
2 κ.σ. ξίδι balsamico 
1 κλωνάρι θυμάρι 
3-4 φύλλα δάφνης 
500 γρ. χυμός τομάτας 
500 γρ. φακές ψιλές 
600-700 ml. νερό 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα