Ο Cool Artisan Γαβριήλ Νικολαΐδης επιμελείται για ακόμα μια σεζόν το μενού του Beauty Killed the Beast και υπογράφει το πιο ελληνικό και ιδιαίτερο brunch της πόλης, το οποίο παρουσιάζει στο Instyle.
Σοφριτό burger
Υλικά για δέκα μερίδες
1.800 κιλά κρέας μοσχαρίσιο (μενταγιόν από κιλότο) κομμένο σε λεπτές φέτες πάχους 0,5 εκ.
300 ml κρασί λευκό
150 ml λευκό μπαλσάμικο
200 γραμμ. αλεύρι
500 ml ζεστό ζωμό βοδινού
200 ml ελαιόλαδο
6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό 10 ψωμάκια μπριός
10 φέτες ταλαγάνι 2 ντομάτες
Aλάτι και Πιπέρι
Εκτέλεση
Αλευρώνουμε το μοσχάρι από όλες τις πλευρές του και το σοτάρουμε σε ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα. Στη συνέχεια μεταφέρουμε το μοσχάρι σε μια πιατέλα και το αφήνουμε στην άκρη. Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το σκόρδο και έπειτα προσθέτουμε το κρασί, το λευκό μπαλσάμικο και τον ζωμό. Βάζουμε στην κατσαρόλα και το μοσχάρι και σιγοβράζουμε για 90 λεπτά. Τα τελευταία 10 λεπτά προσθέτουμε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Για το στήσιμο του burger χρησιμοποιούμε ένα μπριός, μια φέτα σαγανάκι ταλαγάνι και μια φέτα ντομάτα.
Επιμέλεια: Κρίστελ Λιάκου
Φωτογραφίες: Νίκος Μαλιάκος