4 τρόποι για να φτιάξετε την δικιά σας πασχαλινή λαμπάδα
pinterest

Κάθε χρόνο το Πάσχα προσπαθούμε να βρούμε την ιδανική λαμπάδα τόσο για εμάς όσο και για τα παιδιά μας. Γιατί λοιπόν φέτος να μην αξιοποιήσετε την φαντασία σας και την δημιουργικότητα σας και να φτιάξετε μόνες ή μαζί με τα παιδιά σας τις πιο ξεχωριστές πασχαλινές λαμπάδες; Αυτό μπορεί να γίνει πολύ εύκολα και με απλά υλικά. Παρακάτω σας δίνουμε κάποιες όμορφες ιδέες για την λαμπάδα σας.

1. Μέθοδος ντεκουπάζ

Η μέθοδος ντεκουπάζ είναι πολύ εύκολη για να διακοσμήσουμε αντικείμενα αλλά και τις λαμπάδες

Υλικά:

-Ψαλίδι

– Χαρτοπετσέτες με διάφορα σχέδια κυρίως πασχαλινά

-Λευκά κεριά

-Κερί

-Ένα μεγάλο κουτάλι

– Κορδόνια ή κορδέλες

Πώς θα τις φτιάξετε:

Σε πρώτο στάδιο επιλέγουμε ποια κομμάτια από τις χαρτοπετσέτες θα χρησιμοποιήσουμε είτε τα μεγάλα κομμάτια ή να περικόψουμε τα μοτίβα απο αυτές. Μετά χωρίζουμε τα φύλλα της χαρτοπετσέτας και κρατάμε το εξωτερικό φύλλο με το μοτίβο. Παίρνουμε το κερί και με τα δάχτυλά μας κεντράρουμε πάνω στο σημείο που θέλουμε το κομμάτι της χαρτοπετσέτας μας.Ύστερα,ανάβουμε το κερί και από πάνω του κρατάμε το κουτάλι με την εσωτερική πλευρά του πάνω από τη φωτιά.Το αφήνουμε για ελάχιστα δευτερόλεπτα να ζεσταθεί.Το ζεστό κουτάλι  το περνάμε από την εξωτερική του πλευρά πάνω από το χαρτοπετσέτα,«στρώνοντάς» τη πάνω στη λαμπάδα μας. Επαναλαμβάνουμε τη ίδια διαδικασία  μέχρι να κολλήσει όλη η επιφάνεια της χαρτοπετσέτας που έχουμε στη λαμπάδα μας.

 

2. Δαντελένια λαμπάδα

Ρομαντική και παραμυθένια, η δαντελένια λαμπάδα είναι μια κλασική, κομψή επιλογή

Υλικά:

-Λαμπάδα/κερί (σε ό,τι χρώμα θέλετε)

-Ψαλίδι

-Κόλλα

-Μεγάλα κομμάτια δαντέλας

-Ροζ κορδέλες ή κορδόνια

-Διάφορα διακοσμητικά (πέρλες, χάντρες, λουλουδάκια κτλ.)

Πώς θα τις φτιάξετε:

Αλείψτε τη λαμπάδα με την κόλλα στο σημείο που θέλετε και τοποθετήστε αμέσως το μεγάλο κομμάτι δαντέλας. Περιμένετε μερικά λεπτά ώστε να στεγνώσει η δαντέλα. Έπειτα, τοποθετείτε λίγη κόλλα περιμετρικά στο κέντρο της δαντέλας και κολλάτε τις κορδέλες/κορδόνια. Περιτριγυρίστε την κορδέλα/κορδόνι γύρω από τη λαμπάδα 3-4 φορές και δέστε έναν ωραίο φιόγκο στη μέση. Τέλος, πάνω στην επιφάνεια της κορδέλας τοποθετείτε και πάλι λίγη κόλλα και κολλάτε όσες πέρλες, χάντρες, λουλούδια επιθυμείτε.

 

3. Λαμπάδα από ύφασμα τσουβάλι

Μια ιδέα για να διακοσμήσετε τη λαμπάδα σας με ανακυκλώσιμα υλικά

Υλικά:

-Λαμπάδα/κερί (σε ό,τι χρώμα θέλετε)

-Ψαλίδι

-Κόλλα

-Ύφασμα από τσουβάλι (λινάτσα)

-Μερικά κουμπιά

-Σχοινιά ή κορδέλες

-Άλλα διακοσμητικά

Πώς θα τις φτιάξετε:

Περνάτε τη λαμπάδα με την κόλλα και κολλάτε το κομμάτι της λινάτσας αμέσως για να κολλήσει καλά. Τοποθετείτε λίγη κόλλα σε ένα σημείο πάνω στο ύφασμα και κολλάτε το σχοινί/κορδέλα πάνω, σε σχήμα φιόγκου. Δέστε τον κόμπο αρκετές φορές, ώστε να δημιουργηθεί μεγάλη επιφάνεια. Έπειτα, κολλήστε πάνω στον κόμπο ένα μεγάλο κουμπί ή ό,τι άλλο διακοσμητικό θέλετε.

 

4. Λαμπάδα με ένα εύκολο χειροποίητο διακοσμητικό

Φτιάξτε μόνοι σας ένα διακοσμητικό με το οποίο θα στολίσετε τη λαμπάδα σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μανταλάκι και 2 κομμάτια χαρτόνι.

Υλικά:

-Λαμπάδα/κερί

-Ψαλίδι ζικ -ζακ

-Κόλλα

-Ένα σχετικά μεγάλο μανταλάκι

-2 κομμάτια χαρτόνι, το ένα κίτρινο και το άλλο κόκκινο

-Κορδέλες

Πώς θα τις φτιάξετε:

Για την κατασκευή με το μανταλάκι: Κόβουμε έναν μικρό οβάλ κύκλο σε σχήμα αυγού, από το κόκκινο χαρτόνι. Τον κόβουμε στη μέση με ένα ζικ ζακ ψαλίδι. Από το κίτρινο χαρτόνι κόβουμε έναν πολύ πιο μικρό οβάλ κύκλο και ζωγραφίζουμε πάνω τα μάτια και το στόμα ενός κοτόπουλου. Το κολλάμε πάνω στο ένα μέρος από το κομμένο στα 2 κόκκινο αυγό. Τοποθετούμε στις πλαϊνές πλευρές της μιας πλευράς στο μανταλάκι, λίγη κόλλα. Κολλάμε στην μία πλευρά το ένα κομμάτι του αυγού και στην από κάτω πλευρά το άλλο κομμάτι με το ζωγραφισμένο πουλάκι, έτσι ώστε όταν ανοιγοκλείσουμε το μανταλάκι, να είναι σαν να ανοιγοκλείνει ένα αυγό και να εμφανίζεται το κίτρινο κοτοπουλάκι. Τοποθετούμε σε ένα σημείο της λαμπάδας λίγη κόλλα ώστε να σταθεροποιήσουμε την κορδέλα. Την τυλίγουμε γύρω απο τη λαμπάδα 2-3 φορές και δένουμε έναν ωραίο φιόγκο. Τέλος, κολλάμε με δυνατή κόλλα την κατασκευή, στην μέση του φιόγκου.

Ακολουθήστε το InStyle στο Instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα