Ηλεκτρίζονται τα μαλλιά σου; 4 tricks που θα σε βοηθήσουν να το αντιμετωπίσεις

Instagram @isabellath

Είναι ένα από τα hair issues που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες και πραγματικά μπορεί να αποδειχθεί ένας πολύ μεγάλος μπελάς. Ο λόγος για τα ηλεκτρισμένα και ατίθασα μαλλιά. Όχι, τα ηλεκτρισμένα μαλλιά δεν είναι εκείνα που φριζάρουν. Είναι εκείνα που δεν μπορείς να χτενίσεις και να τιθασεύσεις εύκολα με τις τρίχες να πετούν συνέχεια και να μην μένουν με τίποτα στη θέση τους.

Ευτυχώς για όλες μας υπάρχει τρόπος να φροντίσουμε τα μαλλιά μας χωρίς να βασανιστούμε ιδιαίτερα. Αρκεί να ακολουθήσουμε τα παρακάτω tips.

1- Σωστά προϊόντα μαλλιών

Εάν έχεις παρατηρήσει πως όλη την περίοδο που χρησιμοποιείς συγκεκριμένα προϊόντα μαλλιών, αυτά ηλεκτρίζονται περισσότερο, θα πρέπει να σταματήσεις να τα χρησιμοποιείς. Μην ξεχνάς πως κάθε γυναίκα χρειάζεται να χρησιμοποιεί προϊόντα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της. Ευτυχώς, στα καταστήματα μπορείς να βρεις πολλά σαμπουάν, conditioner και μάσκες μαλλιών που κάνουν τα μαλλιά σου τέλεια.

2- Σωστή χτένα

Δεν το σκεφτόμαστε συχνά, αλλά για πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μαλλιά μας οφείλονται στη χτένα που χρησιμοποιούμε. Μία χτένα κακής ποιότητας μπορείς να κάνει να μαλλιά σου να ηλεκτρίζονται ή ακόμα και να σπάει την τρίχα. Μία από τις καλύτερες επιλογές που μπορείς να κάνεις είναι να επενδύσεις σε μία ξύλινη χτένα.

3- Απαλές κινήσεις

Αφού έχεις επιλέξει την σωστή χτένα για εσένα, θα πρέπει να είσαι ιδιαιτέρως προσεκτική και με το χτένισμα των μαλλιών σου. Θα πρέπει να τα χτενίζεις δηλαδή με απαλές κινήσεις καθώς το υπερβολικό τράβηγμα και η βιασύνη είναι αιτίες που καταστρέφουν την τρίχα σου και κάνουν τα μαλλιά σου να ηλεκτρίζονται.

4- Προϊόντα κατά του φριζαρίσματος

Αυτά τα προϊόντα θα σε κάνουν τα μαλλιά σου να μην ηλεκτρίζονται. Φυσικά, θα πρέπει να θυμάσαι να μη ψεκάζεις αυτά τα προϊόντα στις ρίζες των μαλλιών σου, αλλά μόνο στις άκρες. Διαφορετικά, υπάρχει πιθανότητα τα μαλλιά σου να χάσουν τελείως τον όγκο τους και να μοιάζουν συνεχώς λαδωμένα.