Η influencer Μαρία Παπαγεωργίου αποκαλύπτει πως διατηρεί τα μαλλιά της εντυπωσιακά και φυσικά μακριά

Τα πιο συνηθισμένα κομπλιμέντα… που ακούω για τα μαλλιά μου είναι ότι είναι όμορφα, πλούσια και υγιή. Τα αγαπώ και τα προσέχω πολύ, γιατί με κάνουν να νιώθω όμορφη και θηλυκή.

Τα μαλλιά μου είναι… από τα δυνατά μου σημεία. Με κάνουν να ξεχωρίζω και σε επαγγελματικό επίπεδο. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν τα έχω αλλάξει ποτέ. Από μικρή ήμουν καστανόξανθη και συνεχίζω να τα κρατώ σε φυσικούς τόνους.

Η πρώτη φορά που τόλμησα… να κάνω κάποια τεχνική επεξεργασία ήταν πριν από έναν χρόνο. Δυσκολεύτηκα πολύ να πάρω αυτή την απόφαση, αλλά τελικά επέλεξα την τεχνική του balayage, την οποία εφαρμόζω δύο φορές τον χρόνο. Μία πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές, για να πετύχω ένα ιδανικό ξάνοιγμα στις άκρες, και μία μετά, ώστε να απαλλαγεί το χρώμα από κιτρινίλες και ξεθωριάσματα.

Κάθε ενάμιση μήνα… κόβω ελάχιστα τις άκρες των μαλλιών μου και τις καθαρίζω από την ψαλίδα, ώστε να τα διατηρώ υγιή.

Χρησιμοποιώ σπάνια… εργαλεία styling, όπως σεσουάρ και πρέσα, και δεν παραλείπω ποτέ το λαδάκι στις άκρες. Επίσης, τα χτενίζω απαλά και πίνω πολύ νερό. Αυτό είναι το μυστικό μου! Το νερό βοηθάει να μη δημιουργείται η ψαλίδα.

Καθημερινά χρησιμοποιώ… την ολοκληρωμένη σειρά περιποίησης Kérastase Résistance Extentioniste. Ειδικά ο συμπυκνωμένος ορός βοηθά τα μαλλιά να μακρύνουν πιο γρήγορα. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού όμως έχω πάντα μαζί μου στην παραλία το σπρέι με χαμομήλι της Klorane, το οποίο βοηθά το χρώμα να ανοίξει φυσικά.

Το χτένισμα που προτιμώ… είναι το beach wavy style. Το επιλέγω τόσο όταν επισκεφτώ κάποιο κομμωτήριο, όσο και όταν φτιάχνω τα μαλλιά μου μόνη μου. Αν επιλέξω να τα πιάσω, θα είναι ένα χαμηλό σινιόν.

Λατρεύω τα ξανθά… ατημέλητα μαλλιά που είχε στο παρελθόν η Brigitte Bardot. Ξέρω ότι δεν θυμίζουν σε τίποτα τα δικά μου, αλλά μου αρέσουν πολύ. Από τις σύγχρονες γυναίκες, θαυμάζω τα πλούσια, καστανά μαλλιά της blogger Negin Mirsalehi.