Τι να κάνετε όταν τα μαλλιά φριζάρουν λόγω στατικού ηλεκτρισμού

Εφτασε αυτή η εποχή που το αγαπημένο πουλόβερ και ο ζεστός σκούφος δημιουργούν μια κατάσταση με φριζαρισμένα μαλλιά, που πετάνε (κοινώς ηλεκτρίζονται) και δεν στρώνουν εύκολα.

Για την ιστορία, όταν η θερμοκρασία πέφτει και ο αέρας στην ατμόσφαιρα γίνεται ξηρός, η τρίχα, και δε αυτή που είναι λεπτή και κυρίως αδύναμη, χάνει τα αρνητικά φορτισμένα ηλεκτρόνια, με αποτέλεσμα τα θετικά πρωτόνια να αρχίζουν να απωθούν το ένα το άλλο, κάνοντας τα μαλλιά να πετάνε!

O στατικός ηλεκτρισμός στα μαλλιά επιδεινώνεται στην έλλειψη υγρασίας τόσο στον αέρα, όσο και στην τρίχα. Οι ειδικοί λένε ότι όταν η τρίχα είναι ξηρή έλκει ευκολότερα ηλεκτρικά φορτία από ό,τι η ενυδατωμένη.

Για να προλάβετε τη δημιουργία του στατικού ηλεκτρισμού στα μαλλιά επιλέξτε αρχικά ένα ενυδατικό σαμπουάν, αποφύγετε το καυτό νερό όταν τα ξεπλένετε και χρησιμοποιήστε όταν είναι απαραίτητο ένα leave-in conditioner, που προσφέρει ενισχυμένη προστασία μέσα σε μια κρύα ημέρα. 

Eνα υπέροχο σαμπουάν είναι το Bumble & bumble,Hairdresser’s Invisible Oil και το πιο αγαπημένο μου leave-in conditioner (το οποίο και προτείνω) είναι το Aveda, Nutriplenish™ Vitamin Leave In Conditioner Spray.

Αν παρ’ όλα αυτά ο στατικός ηλεκτρισμός επιμένει δοκιμάστε να ψεκάσετε και τη βούρτσα σας με μια ανάλαφρη λακ, πριν χτενίσετε απαλά.

Μια από τις πιο ωραίες ανάλαφρες και φυσικές λακ είναι η Phyto Paris, PhytoLaque.

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα