Τελικά πρέπει να χρησιμοποιούμε έλαιο αργκάν για να μακρύνουμε τα μαλλιά μας;
Ξανθά μαλλιά με όγκο
Credit: Matilda Djerf/Instagram

Το έλαιο αργκάν αποτελεί μια εξαιρετική λύση για να αναζωογονήσουμε τα μαλλιά μας και να αποκτήσουμε μια υγιή και λαμπερή εμφάνιση, άμεσα!

Το έλαιο αργκάν προκύπτει από τα κουκούτσια του δέντρου αργκάν, το οποίο ευδοκιμεί στο Μαρόκο. Λόγω της πλούσιας σύνθεσής του σε φυσικά συστατικά, όπως λιπαρά οξέα, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες, συχνά αναφέρεται ως “υγρός χρυσός”.

Οι ευεργετικές ιδιότητες του ελαίου αργκάν για τα μαλλιά

Το έλαιο αργκάν προσφέρει πλούσια ενυδάτωση στα μαλλιά, βοηθά στο να απομακρύνουμε τους κόμπους και προστατεύει από το οξειδωτικό στρες. Επίσης, προάγει τη λάμψη των μαλλιών, προσφέροντας άμεσα αποτελέσματα.

Βοηθάει τελικά στο μάκρος;

Το έλαιο αργκάν δεν ενισχύει άμεσα την ανάπτυξη των μαλλιών. Όμως μπορεί να φτιάξει ένα υγιές περιβάλλον ώστε να μακρύνουν μειώνοντας τις πιθανότητες καταστροφής, σπασίματος και απώλειας.

Σε ποιους τύπους μαλλιών ταιριάζει το έλαιο αργκάν;

Όλοι οι τύποι μαλλιών έχουν οφέλη από τη χρήση του έλαιου αργκάν. Αν και άτομα με πολύ λιπαρά μαλλιά ή πολύ λεπτά μαλλιά πρέπει να είναι προσεκτικά με τη χρήση του, για να αποφευχθεί το βάρος της τρίχας ή η πρόσθεση υπερβολικής λιπαρότητας στις ρίζες.

Το καλό με αυτό το θαυματουργό συστατικό είναι ότι είναι διαθέσιμο σε ποικίλες μορφές, συμπεριλαμβανομένων σαμπουάν, conditioner, ορούς και σπρέι. Μπορεί να λειτουργήσει ως θεραπεία, ως προεργασία πριν από το styling ή ακόμα και ως μάσκα για τα μαλλιά.

Με τις ενυδατικές και προστατευτικές του ιδιότητες, το έλαιο αργκάν αποτελεί έναν θησαυρό φυσικής ομορφιάς που αξίζει να δοκιμάσουμε!

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα