Τα 6 πιο όμορφα balayage μαλλιά για το καλοκαίρι

Η πιο εύκολη τεχνική αν θέλετε να ανοίξετε λίγο τα μαλλιά σας, τόσο-όσο, με απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα, είναι το balayage!

Αν νομίζετε ότι ταιριάζει μόνο σε ξανθά ή ανοιχτόχρωμα μαλλιά, είμαστε εδώ για να σας αλλάξουμε τη γνώμη.

Φυσικά παίζει ρόλο ο hair colourist, για να επιλέξει το καλύτερο χρώμα, αυτό που θα δένει υπέροχα με το φυσικό σας. Επίσης το balayage, σε αντίθεση με τις κλασικές ανταύγειες, δίνει ένα πιο εξατομικευμένο αποτέλεσμα, αφού το χρώμα τοποθετείτε στρατηγικά.  

Παρακάτω, έχουμε επιλέξει 6 τέλειους τρόπους balayage, για να διαλέξετε.

Ξανθό beachy

Αυτό είναι το πιο κλασικό αποτέλεσμα και ίσως το look που έκανε διάσημο το balayage. Δουλεύει καλύτερα σε ξανθό ή ανοιχτό καφέ φυσικό χρώμα μαλλιών. Το ανοιχτό είναι πιο έντονο κοντά στο πρόσωπο, αφού, σαν τεχνική, είναι εμπνευσμένο από τον τρόπο που ανοίγουν τα μαλλιά στον ήλιο. Το top-up του χρώματος μπορεί να γίνει 2-3 φορές το χρόνο, ειδικά αν θέλετε να κρατήσετε την «ένταση».

Καφέ

Αν έχετε πιο σκούρο φυσικό, το balayage μπορεί να γίνει με το μπλέξιμο καφέ, καραμέλας και άλλων τέτοιων χρωμάτων. Τα καστανά μαλλιά αναδεικνύονται υπέροχα με αυτή τη τεχνική, αφού τους δίνει ένα τρισδιάστατο αποτέλεσμα και τα «ζεσταίνει».

Σγουρά

Σε σγουρά και πολύ σγουρά μαλλιά, η τεχνική του balayage γίνεται λίγο διαφορετικά. Δηλαδή, ο hair colourist βάφει όλη τη μπούκλα (και από την κάτω μεριά), για να φαίνεται το χρώμα στη φυσική τρίχα.

Babylights

Αν θέλετε ακόμη πιο φυσικό αποτέλεσμα, ζητήστε babylights! Αυτά γίνονται σε κάθε τόνο μαλλιών, από ανοιχτά μέχρι σκούρα. Είναι η τέλεια επιλογή αν θέλετε να αποφύγετε τις συχνές επισκέψεις στο κομμωτήριο.  

Ανάποδο balayage

Αν έχετε ξανθά μαλλιά και θέλετε να τα σκουρύνετε λίγο, ο hair colourist θα ακολουθήσει την τεχνική του balayage χρησιμοποιώντας καφέ τόνους. Αυτό θα δώσει ωραία ένταση και 3D εφέ στα μαλλιά.

Spotlight

Αν θέλετε να τονίσετε συγκεκριμένα σημεία στα μαλλιά, το spotlight balayage είναι η τέλεια λύση! Η hair colour specialist Melannie Millan, εξηγεί στο post της στο Instagram ότι η συγκεκριμένη τεχνική είναι τέλεια αν θέλετε να διατηρήσετε το μήκος και την υγεία της τρίχας και αν έχετε κάποιο ασύμμετρο κούρεμα (όπως το shag).

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα