Στεγνό Κούρεμα: Τι είναι και ποια τα οφέλη του στα μαλλιά;
Κοντό καρέ με αφέλειες
Credit: Gine Margrethe/Instagram

Κάθε φορά που πάμε στον κομμωτή μας για κούρεμα, είθισται πρώτα είτε να ψεκάζει τα μαλλιά μας με νερό είτε μας λούζει. Γνωστή διαδικασία. Γιατί όμως, οι τελευταίες τάσεις στην κομμωτική προτιμούν το στεγνό κούρεμα για την ευεξία των μαλλιών μας;

Τι είναι το στεγνό κούρεμα

Το στεγνό κούρεμα, ή αλλιώς “dry cutting”, είναι μια διαδικασία που κόβει τα μαλλιά ενώ είναι εντελώς στεγνά, χωρίς καθόλου χρήση νερού. Η μέθοδος αυτή επιτρέπει στη φυσική υφή των μαλλιών να αναδειχθεί, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς δημιουργεί αέρα και χώρο σε κάθε τρίχα, επιτρέποντας στη φυσική κίνηση των μαλλιών να ζωντανέψει. Οι κομμωτές μάλιστα, που είναι experts στο στεγνό κούρεμα, σας θέλουν να πηγαίνετε με καθαρά μαλλιά, που έχουν στεγνώσει φυσικά, για να δουν το αρχικό τους καλούπι.

Τα οφέλη του στεγνού κουρέματος

Τα οφέλη του στεγνού κουρέματος είναι πολλά. Η δυνατότητα του κομμωτή να βλέπει την υφή των μαλλιών σας ακριβώς όπως είναι, είναι καθοριστική. Το στεγνό κούρεμα είναι πιο αυθεντικό στην ατομική ομορφιά, αλλά και στον τρόπο ζωής σας. Επιπλέον, αν δεν θέλετε μασάζ και λούσιμο, τα ραντεβού σας θα παίρνουν τον μισό χρόνο. Επίσης, η μέθοδος αυτή επιτρέπει στον κομμωτή να αφαιρέσει βάρος και πυκνότητα από τα μαλλιά, κάνοντας κάτι που θυμίζει γλυπτική. Αυτή η λεπτομερής αφαίρεση δημιουργεί ένα ανάλαφρο, μοναδικό κούρεμα για κάθε γυναίκα. Πλήρως εξατομικευμένο και μοναδικό.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα