Προσοχή! 6 χτενίσματα που πιθανότατα καταστρέφουν κρυφά τα μαλλιά σας
Ψηλός sleeek κότσος
Credit: Meredith Duxbury/Instagram

Συχνά πιστεύουμε ότι μόνο οι εξωτερικοί παράγοντες και οι συσκευές styling καταστρέφουν τα μαλλιά μας, αλλά αγνοούμε τον ρόλο που παίζει το εκάστοτε χτένισμα. Δεν μας πιστεύετε; Κι όμως, υπάρχουν χτενίσματα που, παρά την ευκολία τους, μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρή ζημιά στην τρίχα και το τριχωτό, ακόμα και αραίωση. Μαντεύετε ποια είναι αυτά;

6 φαινομενικά «αθώα» χτενίσματα που βλάπτουν τα μαλλιά μας

  1. Η επανάληψη της ίδια αλογοουράς
  2. Πλεξούδες
  3. Υγρός κότσος
  4. Ίσια μαλλιά
  5. Extensions
  6. Βαφές και θεραπείες

Η επανάληψη της ίδιας αλογοουράς

Οι κλασικές αλογοουρές μπορεί να δείχνουν άνετες και γρήγορες, αλλά η συνεχής χρήση τους μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό στους θύλακες την τρίχας. Συνεπώς, αυτό το σταθερό τράβηγμα μπορεί να οδηγήσει σε σπάσιμο και αραίωση των μαλλιών γύρω από το πρόσωπο.

Πλεξούδες

Αν και οι πλεξούδες αποτελούν κλασικό χτένισμα, το υπερβολικό τους σφίξιμο μπορεί να προκαλέσει ζημιά στην τρίχα. Για να το αποφύγετε, καλύτερα να προτιμήσετε πλεξούδες που δεν είναι υπερβολικά σφιχτές και όχι αυτές που φτιάχνουμε πάνω στο κρανίο.

Υγρός κότσος

Τα μαλλιά είναι πιο εύθραυστα όταν είναι υγρά, και ένας ψηλός σφιχτός κότσος που κάνουμε συνήθως μετά το μπάνιο μπορεί να οδηγήσει στη λέπτυνση και την απώλεια της τρίχας. Είναι σημαντικό να αφήνετε τα μαλλιά σας να στεγνώνουν φυσικά πριν τα χτενίσετε.

Ίσια μαλλιά

Η επιθυμία για εντελώς ίσια μαλλιά μπορεί να έχει κακές συνέπειες για την υγεία των μαλλιών. Η χρήση συχνής και υψηλής θερμότητας για το ίσιωμα μπορεί να τα καταστρέψει, οδηγώντας σε ψαλίδα.

Extensions

Τα extensions, αν δεν τα φροντίζουμε σωστά, μπορούν να κάνουν σημαντική ζημιά και αυτά. Το βάρος τους επιβαρύνει το τριχωτό, ενώ η έλλειψη κατάλληλης φροντίδας οδηγεί σε τριχόπτωση ή και μόνιμη αραίωση.

Βαφές και θεραπείες

Η βαφή των μαλλιών παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, ειδικά όταν εφαρμόζουμε εξεζητημένες τεχνικές. Για να μειώσετε την πιθανότητα ζημιάς, επιλέξτε καλύτερα ένα χρώμα που να πλησιάζει στο φυσικό σας. Και φυσικά επιλέξτε τα κατάλληλα προϊόντα φροντίδας για βαμμένα ή ταλαιπωρημένα μαλλιά.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα