Πλεξούδες Boho: Επιστρέφουν και είναι καλύτερες από ποτέ
Credit: Beyoncé/ Instagram

Οι πλεξούδες boho, οι οποίες έκαναν την εμφάνισή τους στις αρχές της δεκαετίας του 2000, επέστρεψαν πρόσφατα με μία νέα ανατροπή. Από την εποχή της Beyoncé και το Destiny’s Child και την Alicia Keys περίπου στο 2009, επανέρχονται με ένα σημερινό στιλ.

Οι πλεξούδες boho είναι πλέον ελεύθερες και κυματιστές από την ρίζα έως την άκρη. Τα δαχτυλίδια που δημιουργούν προσδίδουν στα μαλλιά ένα αιθέριο αποτέλεσμα.

Τι είδους μαλλιά χρησιμοποιούνται για τις πλεξούδες Boho;

Οι πλεξούδες Boho απαιτούν έναν συγκεκριμένο τύπο μαλλιών για να πετύχουν την επιθυμητή εμφάνιση. Για μακροζωία της τρίχας και καλό αποτέλεσμα, η braider Shamicka Williams προτείνει την χρήση δύο διαφορετικών τύπων μαλλιών: ένα υφάδι από ανθρώπινα μαλλιά με κυματιστή υφή και ένα σγουρό ή κυματιστή υφή μαλλιά που προορίζονται για πλέξιμο. Αν και πιο προσιτά στο κόστος, τα συνθετικά μαλλιά τείνουν να μπλέκονται εύκολα και απαιτούν περισσότερη δουλειά για να διατηρήσετε τις μπούκλες.

«Θέλετε οι πλεξούδες να φαίνονται άνετες, φυσικές και ανάλαφρες; Τα φυσικά μαλλιά σας, τα προσφέρουν όλα αυτά χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως μπερδευτούν και φαίνεστε ατημέλητες” τονίζει η Shamicka Williams .

Πώς να διατηρήσετε τις πλεξούδες Boho στο σπίτι

Εάν επιλέξετε να προσθέσετε συνθετικά μαλλιά, η Williams συμβουλεύει να μην βρέξετε τις πλεξούδες και να μείνετε μακριά από χημικές ουσίες όπως το χλώριο και η χλωρίνη.

«Το άλλο πολύ σημαντικό, με τα συνθετικά μαλλιά είναι να κρατάς τις πλεξούδες χωρισμένες για να μην μπλέκονται», λέει. Για τα φυσικά μαλλιά, η συντήρηση εξαρτάται περισσότερο από το σχέδιο της μπούκλας. Τα πιο σγουρά μαλλιά πρέπει να τα ξεμπερδεύετε πιο τακτικά. Αντίθετα, η κυματοειδής υφή, μπορεί να διατηρήσει το μοτίβο της με μια τακτική ενυδατική ρουτίνα.

Πόσο διαρκούν οι πλεξούδες Boho;

Οι πλεξούδες boho μπορούν να διαρκέσουν έως και έξι εβδομάδες με τη σωστή συντήρηση. Το να τα διατηρείτε ενυδατωμένα και καλυμμένα τη νύχτα, όπως προτείνει η braider Shamicka Williams, είναι ο καλύτερος τρόπος για να έχετε μία περιποιημένη εμφάνιση. Είτε χρησιμοποιείτε ένα σπιτικό μείγμα κοντίσιονερ και νερού είτε ένα δροσιστικό σπρέι, είναι σημαντικό να ενυδατώσετε τις ίδιες, τις πλεξούδες. Θυμηθείτε ότι εφόσον οι πλεξούδες είναι (πιθανώς) φυσικές τρίχες, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως τέτοιες. Και για πιο μακρύτερα στυλ, χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο ειδικό καπέλο για να εξασφαλίσετε ότι οι πλεξούδες και οι μπούκλες θα καλύπτονται πλήρως τη νύχτα.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα