Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για το balayage
photo by instagram/styledbyde_

Η τεχνική balayage είναι πολύ δημοφιλής και μια από τις go-to επιλογές πολλών celebrities που θέλουν να φωτίσουν μαλλιά, αλλά και επιδερμίδα. Για αυτό λοιπόν, δημιουργήσαμε έναν οδηγό με όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται να γνωρίζετε πριν θελήσετε να το δοκιμάσετε.

Τι είναι το balayage;

Είναι μια τεχνική. Ουσιαστικά, δημιουργούνται πιο φωτεινές και πιο σκούρες περιοχές των μαλλιών, απλώνοντας χρώμα με ένα πινέλο. Το αποτέλεσμα είναι συνήθως κομψό και πιο εύκολο να διατηρηθεί από το ombre ή τα highlights.

Ποια είναι η τεχνική του χρώματος που δημιουργεί αυτό το look;

Η τεχνική βασίζεται στο να μην μπορεί κάποιος να διακρίνει τη μετάβαση από το πιο ανοιχτό χρώμα στο σκούρο, επειδή είναι πολύ απαλή και ομοιόμορφη.

Πόσο συχνά πρέπει να φρεσκάρετε το χρώμα;

Το balayage δεν χρειάζεται συχνή βαφή. Μετά από μερικούς μήνες θα χρειαστεί να το φρεσκάρετε, αλλά μπορείτε να κάνετε θεραπείες λάμψης κάθε 6-8 εβδομάδες και να λούζετε τα μαλλιά σας με μωβ σαμπουάν συχνά ώστε να μην χάσουν την απόχρωση τους.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο ombre, το dip dye και το balayage;

Το ombre δίνει λάμψη και σκίαση στα μαλλιά. Το τελικό αποτέλεσμα έχει μια βαθμιαία αλλαγή του χρώματος από σκούρο σε πιο ανοιχτό. Το dip dye είναι ένα πιο τολμηρό look. Υπάρχουν δυο διαφορετικά έντονα χρώματα στα μαλλιά σας που κάνουν κάποια ελαφριά αντίθεση. Το balayage βασίζεται στην εφαρμογή χρώματος με ένα πινέλο και στη δημιουργία ενός φυσικού, σχεδόν ηλιοκαμένου αποτελέσματος που χαρίζει μια μεγαλύτερη διάσταση στα μαλλιά.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα